Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2018, 15:28
Čas čítania 0:00
Marek R.

Slovenskí hokejisti v úvodnom zápase senzačne zdolali favorizovaných ruských hokejistov

ŠPORT HOKEJ ZIMNÉ OLYMPIJSKÉ HRY V PEKINGU 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenská hokejová reprezentácia vstúpila do turnaja výhrou 3:2.

Dnes sa konečne začala aj pre nás najobľúbenejšia, teda hokejová časť olympijských hier a na našu radosť sa hneď na ľad dostali aj slovenskí hokejisti. Bohužiaľ, tento rok nás čakala ešte horšia verzia ako sú majstrovstvá sveta, keďže tam sa zvykne predstaviť aspoň pár hokejistov NHL z tímov, ktoré sa nedostali do playoff. Vedenie NHL sa však takto rozhodlo a nič sa nedá robiť, no určite zamrzí, že sme nemohli vidieť v jednom tíme napríklad Crosbyho s McDavidom. 

Z tohto rozhodnutia NHL má najväčšiu výhodu hokejový tím Ruska, ktorý sa môže spoľahnúť na svoje hviezdy z KHL a je tak jednoznačným favoritom na zisk zlata, keďže tá kvalita je tam obrovská. Čo sa týka slovenského výberu, tím okolo trénera Ramsayho či legendárneho Mira Šatana bol vyskladaný z hráčov slovenskej a českej ligy + Čajkovský z KHL. Do výberu sa nedostal ani jeden hráč bratislavského Slovana.

 

Ruskí hokejisti v úvode zápasu potvrdili, prečo sú takým favoritom. Po štyroch minútach a ôsmich sekundách totiž viedli už o dva góly po zásahoch Prokhorkina a Kaprizova. Boli neustále aktívnejší aj chodili tvrdšie do osobných súbojov, kedy po jednom z nich skončil Bakoš až na striedačke súpera. Ale tak, ako Rusom vyšli prvé štyri minúty, vyšli posledné štyri minúty nám. Najprv Olvecký po prihrávke Graňáka ušiel súperovi a strelou pomedzi betóny znížil a o necelé dve minúty neskôr Martin Bakoš dokonca vyrovnal na 2:2!

Olympijskí športovci z Ruska sa dostávajú do vedenia

A po štyroch minútach už vedú o dva góly

Olvecký znižuje strelou medzi betóny

Martin Bakoš vyrovnáva skóre zápasu

Druhá tretina priniesla mnoho príležitostí ako na jednej, tak aj na druhej strane. Zvonila tyčka, videli sme úniky hráčov rútiacich sa na brankára, no ani jedna táto šanca sa gólom neskončila a aj po dvoch tretinách tak bolo skóre nerozhodné, čo pravdepodobne pred zápasom čakal len málokto.

Odporúčané
KVÍZ: Miroslav Šatan či Marián Gáborík? Uhádni, ktorý slovenský hokejista strelil viac gólov v NHL KVÍZ: Miroslav Šatan či Marián Gáborík? Uhádni, ktorý slovenský hokejista strelil viac gólov v NHL 9. marca 2024, 15:30

O všetkom sa tak rozhodovalo v tretine záverečnej. Náš súper si poriadne skomplikoval život hneď dvakrát za sebou, keď boli jeho hráči poslaní na trestnú lavicu za zdržovanie hry. Prvú presilovú hru sme síce ešte nevyužili, ale pri tej druhej sa Čerešňák oprel do puku a jeho strela skončila v ruskej sieti! Senzačne sme tak prvýkrát v zápase vyhrávali a pred nami tak bolo nesmierne náročných a nervydrásajúcich 10 minút. Časť z nich sme hrali aj v oslabení, no chalani nechali na ľade všetko a obrovské prekvapenie bolo na svete. Nad Ruskom vyhrávame 3:2 a chalani si za výkon zaslúžia klobúk dole.

Čerešňák strieľa víťazný gól zápasu!

Domov
Zdieľať
Diskusia