Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2018, 16:31
Čas čítania 0:00
Radka T.

Fotograf jej pochválil postavu, až keď odpadla od hladu. Modelka skritizovala šialené požiadavky, s ktorými sa v branži stretla

MÓDA
Uložiť Uložené

Keď jej raz povedali, že je príliš veľká do kožených nohavíc, rozčúlila sa a s klasickým modelingom sekla.

Hovoriť štíhlym ženám, ktoré túžia po kariére modelky, že sú tučné, môže mať fatálne dôsledky. Našťastie, pre Charli Howard to nakoniec neskončilo dramaticky. Mladá žena síce takmer skoro nič nejedla a na jednom fotení odpadla, no v takomto životnom štýle nemienila ďalej pokračovať a zistila, že žiarivá kariéra jej za to nestojí. Okrem toho sa rozhodla o svojich negatívnych zážitkoch z tvrdého modelingového sveta prehovoriť, čím si vyslúžila rešpekt.

Vata napustená pomarančovým džúsom a jablko. Aj to bolo kedysi súčasťou jedálnička nádejnej modelky Charli. Niežeby sa modelingu nevenovala i dnes, no nachádza sa už v trochu inej kategórii. No vôbec neľutuje. Pretože, keď začínala s klasickým modelingom, neustále sa stretávala s požiadavkou, aby schudla. Napriek cvičeniu počas celého týždňa a hladovania. To sa jej aj vypomstilo, keď počas jedného fotenia od hladu odpadla. Nikdy však nezabudne na slová fotografa, keď ju preberal. „Ale vyzeráš skvele,“ povedal jej.

S váhou sa pritom trápila už od puberty. Chcela byť ultratenká, s kamarátkami sa navyše hecovali a hľadali podporu iných dievčat na proanorektických fórach. V modelingovom priemysle tiež musela znášať požiadavky na to, aby schudla. Za úlohu dostala napríklad schudnúť viac ako 2 centimetre v bokoch. Lenže jedného dňa sa všetko zmenilo. Písal sa rok 2015 a Charli pracovala už šesť rokov v modelingu, počas ktorých často hladovala.

Práve sa vracala z fotenia zo Štokholmu, keď jej volal agent. „Mali sme rozhovor a máme pocit, že to nefunguje. Škandinávsky klient povedal, že si príliš veľká na to, aby si sa zmestila do (kožených) nohavíc. Jednoducho nikdy nebudeš dostatočne štíhla,“ povedal jej. Pri výške 172 centimetrov nosila veľkosť 34 až 36. Charli preto ostala naštvaná a verejne skritizovala modelingový priemysel i svoju dnes už bývalú agentúru. 

„Už viac nedovolím, aby ste mi diktovali, čo je zlé na mojom vzhľade a čo potrebujem na to, aby som bola krásnou (stratila pár centimetrov v bokoch) v nádeji, že mi nájdete prácu,“ napísala na sociálnu sieť a nevedomky si tak otvorila bránu k ďalším možnostiam. Vo svete, ktorý je čoraz viac citlivejší na prehnanú štíhlosť modeliek, získala uznanie aj nové ponuky.

Dnes už nie je modelkou, ale úspešnou modelkou. Nová agentúra, ktorá nekladie prísny dôraz na štíhlosť, jej vybavila prácu v New Yorku. Stala sa tiež tvárou trendu zameraného na pozitívny prístup k telu, ktorý oslavuje jeho rozmanitosť, od farby pleti až po tvary. Konkrétnu podobu mu dala vďaka projektu All Woman Project, kde chce ukázať, že všetky ženy sú krásne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia