Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2018, 16:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Rusi sa zľakli zmutovanej šťuky s rohmi, ktorú našli v sibírskej rieke. Zviera malo doplatiť na znečistenie či palivo z vesmírnych rakiet

ZAUJÍMAVOSTI VESMÍR
Uložiť Uložené

V Rusku sa objavila ryba, ktorá by zrejme nemala existovať.

Mladý rybár z ruskej Sibíri zažil poriadny šok, keď z vody vytiahol dve šťuky s rohmi na hlavách. Alexey Volkov tradične rybárčil na rieke Irtyš, lenže po ulovení dvoch zvláštnych rýb nevedel, čo si má počať, a tak sa vrátil na breh a so svojimi úlovkami sa musel podeliť s miestnymi obyvateľmi.

Jedna ryba pritom mala len dva rohy, zatiaľ čo menšia druhá ryba ich mala hneď štyri, pričom Alexey bol spočiatku veľmi spokojný so svojimi úlovkami. Väčšia ryba vážila až 14 kilogramov a menšia presne o polovicu menej, čo je na šťuky slušná hmotnosť, lenže Alexey ryby okamžite nazval drakmi a aj keď mu miestni obyvatelia aj kolegovia odporučili, aby ryby radšej nejedol, on sa aj tak ulakomil a na oboch si pochutnal.

Našťastie, zachoval hlavy oboch rýb, ktoré vysušil a uskladnil vo svojej garáži, pričom už sa na Sibíri začalo polemizovať aj o tom, čo rohy na hlavách rýb mohlo spôsobiť. Najpravdepodobnejším dôvodom je znečistenie miestneho prostredia, ale ľudia rozmýšľajú aj nad tým, že mutáciu rýb mohlo spôsobiť aj raketové palivo z vesmírnych zariadení odpaľovaných na kozmodróme Bajkonur v susednom Kazachastane. Odborníci však predpokladajú, že nejde o žiadnu mutáciu spôsobenú raketovým palivom, ale o dosiaľ nevysvetlený úkaz na telách rýb, ktorý sa už párkrát objavil aj v minulom storočí.    


Domov
Zdieľať
Diskusia