Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2017, 17:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Apple možno príde o miliardy eur kvôli 17-ročnému chlapcovi. Stredoškolák ako prvý odhalil spomaľovanie starších iPhonov

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Tyler sa bude môcť svojím objavom chváliť ešte dlho.

Človek nemusí mať dva doktoráty a desiatky rokov praxe na to, aby mohol vďaka vlastnej šikovnosti obrátiť celý technologický svet naruby. Najlepším a najaktuálnejším príkladom prezieravosti a šikovnosti je aj 17-ročný Tyler Barney, ktorého meno ti zrejme nič nehovorí, ale práve vďaka nemu sa svet dozvedel informácie o tom, ako spoločnosť Apple schválne spomaľuje svoje smartfóny so staršou batériou.

Tyler nedávno pociťoval spomalenie svojho iPhonu, a tak si pomocou informácií z portálu Geekbench sadol za stôl a snažil sa prísť na koreň celého problému. Po testovaní svojho mobilu zistil, že ak vymení svoju starú batériu za novú, výkon procesora sa výrazne zvýši, a preto pridal na Reddit znepokojujúci príspevok aj s dôkazmi, aby jeho tvrdenia nemohol nikto spochybňovať.


 

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Odvtedy už prešlo pár týždňov a kalifornská spoločnosť sa odrazu ocitla v nemilosti mnohých zákazníkov, pretože ku spomaľovaniu iPhonov nepristúpila transparentne a radšej celú zmenu svojim užívateľom zatajovala. Na krku už preto má viacero žalôb a na oplátku už stihla vydať aj ospravedlnenie, v ktorom zdôraznila, že nikdy nechcela znížiť životnosť akéhokoľvek Apple zariadenia. Navyše zlacnila cenu výmeny batérie, takže zákazníkom čiastočne vyšla v ústrety, ale jej šéfovia budú ešte dlho spomínať na to, ako im iba 17-ročný stredoškolák urobil škrt cez rozpočet.

Tyler pritom v nedávnom rozhovore dodal, že na Apple sa netreba príliš hnevať, pretože rovnaké kroky by zrejme urobila akákoľvek technologická spoločnosť, aby zákazníkom zaručila štandardnú dobu používania po nabití, avšak je pravdou, že k celému spomaľovaniu sa dalo pristúpiť aj transparentnejšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia