Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2017, 13:50
Čas čítania 0:00
Radka T.

Chce nás Kim Čong-un otráviť antraxom? Severokórejskému zbehovi našli v krvi protilátky na jeho liečbu

ZAUJÍMAVOSTI SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Severná Kórea čelí podozreniu z testovania biologických zbraní.

Znepokojujúce správy o Severnej Kórei neutíchajú ani koncom tohto roka. Nie je ničím neznámym, že režim Kim Čong-una sa zameriava na vývoj a testovanie nebezpečných zbraní, no tentoraz sa začalo hovoriť aj o tých, ktoré majú prívlastok biologické. Stalo sa tak po tom, čo v tele severokórejského zbeha našli desivý nález.

Vojak, ktorý ešte tento rok zbehol do Južnej Kórey, bol buď vystavený antraxu, alebo ním infikovaný, no stal sa voči nemu imúnny. V jeho krvi totiž našli antraxové protilátky, čo podporilo podozrenie z toho, že by Kimov režim mohol antrax použiť ako biologickú zbraň. Denník Telegraph pripomína, že nie je známe, či išlo o vojaka, ktorý sa so svojím dramatickým útekom dostal v novembri na titulky médií.

V súvislosti s možným testovaním biologických zbraní sa hovorí aj tom, či Severná Kórea náhodou nechce nainštalovať hlavice s antraxom na svoje medzikontinentálne balistické strely. 

Chce nás Kim Čong-un otráviť antraxom? Severokórejskému zbehovi našli v krvi protilátky na jeho liečbu
Zdroj: TASR

Antrax je infekčné ochorenie známe aj ako slezinová sneť. Ak sa nelieči, môže do 24 hodín zabiť. Ide o mimoriadne nebezpečné ochorenie, ktoré je potrebné okamžite liečiť antibiotikami. Využiť sa však dá aj ako biologická zbraň, preto môžu byť vyššie spomínané obavy a podozrenia na mieste. 

Odporúčané
V obchode sa prechádzali komparzisti a z hotela nás nepustili na ulicu. Jozef Zelizňák rozpráva o svojej ceste do KĽDR (Rozhovor) V obchode sa prechádzali komparzisti a z hotela nás nepustili na ulicu. Jozef Zelizňák rozpráva o svojej ceste do KĽDR (Rozhovor) 23. februára 2024, 9:30

Má sa za to, že Kimov režim už experimentoval s baktériami, ktoré spôsobujú antrax, ale i choleru či mor. Samozrejme, KĽDR tvrdí, že jej výskumný ústav sa zameriava na výskum pesticídov a za správy o vývoji biologických zbraní sľubuje svojmu najväčšiemu nepriateľovi, teda USA, pomstu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia