Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2017, 19:51
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Do tigra pichajú palicou, aby zúrivo zapózoval turistom na fotkách. Otrasné zábery z thajskej zoologickej záhrady vyvolali vlnu pobúrenia

ZAUJÍMAVOSTI THAJSKO TIGER
Uložiť Uložené

Zaobchádzanie, ktoré si nezaslúži žiadna živá bytosť.

Množstvo ázijských krajín si ani v dnešnej dobe nerobí ťažkú hlavu z ochrany zvierat a jagavým príkladom využívania nevinných bytostí na zvyšovanie profitov je turistický priemysel v Thajsku. Exotické zvieratá ako tigre či slony ročne pritiahnu desiatky tisíc turistov, ktorí sú ochotní zaplatiť desiatky dolárov za to, aby si s nimi mohli čo i len zapózovať, ale v mnohých zoologických záhradách a špecializovaných centrách ponúkajúcich napríklad jazdu na slonoch nie je zaobchádzanie so zvieratami v žiadnom prípade ukážkové.

Perfektne to podčiarkuje video natočené v zoologickej záhrade v thajskom meste Pattaya, kam pravidelne každý rok smerujú kroky stoviek tisíc turistov a množstvo z nich zablúdi aj na miesto, kde si môžu urobiť pôsobivú fotografiu s divokým tigrom. Na výslednej fotografii síce všetko vyzerá dokonale, tiger s otvorenou papuľou naháňa strach a pózujúci turista sa tvári ako najväčší frajer, ale v pozadí celého fotenia sa skrýva ešte jeden činiteľ.

Vo videu bol zachytený chovateľ, ktorý sa síce má starať o pohodlie a zdravý životný štýl vzácneho tigra, ale namiesto toho svoj čas trávi používaním palice na to, aby do tigra pichol či buchol zakaždým, keď zatvorí ústa a fotografia by už nevyzerala dostatočne pôsobivo. Hneď po tom, čo video uniklo na internet, vydala zoologická záhrada vyhlásenie, že chovateľ bol premiestnený na nové pracovisko, ale ktovie, do akej miery to úbohému tigrovi napokon pomôže.  

Domov
Zdieľať
Diskusia