Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. decembra 2017, 15:36
Čas čítania 0:00
Radka T.

Len 6-ročný chlapček je hviezdou na YouTube. Tento rok zarobil 11 miliónov dolárov len za to, že sa hrá s hračkami

ZAUJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložiť Uložené

Jeho rodičia chcú točiť videá len dovtedy, kým to Ryana bude naozaj baviť.

Klasické aktivity jeho rovesníkov síce tiež väčšinou vychádzajú z hrania, no tam to celé začína aj končí. U Ryana, šesťročného chlapčeka je to však trochu inak. Tiež sa síce výdatne hrá s tými najrôznejšími hračkami, no okrem toho za to dostane aj kráľovský zaplatené. 

Rozdiel je len v tom, že kým ostatné deti si svoje hračky rozbaľujú doma, kde sa aj zahrajú, Ryan tak robí pred kamerou Jednoznačne sa dá zaradiť medzi veľké a najlepšie platené hviezdy na YouTube. O Ryanovi sme písali, ešte len keď mal päť rokov. Už vtedy bol v rámci YouTube dobre známy. Lenže jeho kanál bol spustený už oveľa skôr, ešte v roku 2015. Odvtedy naberá na popularite, o jeho videá je totiž s pribúdajúcimi rokmi čoraz väčší záujem. 

Keďže deti sú veľmi spontánne a takýmto spôsobom vedia prejaviť aj emócie nad darčekmi, kto iný, ak nie ony, by ich mali komentovať na internete. Práve úprimnosť so štipkou kreativity sú cestou k úspechu a k tomu, čo predáva dôveryhodnejšie ako klasická reklama. A keďže žijeme v pretechnizovanom svete, tak sa asi nikto nemusí pozastavovať nad tým, že hviezdou na YouTube je malé dieťa. Napokon, pred naštartovaním vlastného kanála sledoval samotný Ryan iné deti, ako rozbaľujú hračky.

Odporúčané
Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny 15. februára 2024, 12:30

Slovo dalo slovo a vznikol kanál Ryan ToysReview, kde chlapčekovi výdatne pomáhajú rodičia. Napokon, bez podpory dospelých by to ani nešlo. Jeho mama dokonca prestala kvôli tomu učiť na univerzite. A dobre urobila. Podľa magazínu Forbes totiž Ryan zarobil za tento rok 11 miliónov dolárov, čo je v prepočte viac ako 9 miliónov eur. Zaradil sa tak medzi najlepšie platené YouTube hviezdy roku 2017, a to s viac ako 10 miliónmi odberateľmi. V zozname sa napríklad ocitol so slávnym youtuberom známym ako PewDiePie.

Samotnému chlapčekovi a zrejme ani jeho rodičom pritom kedysi ani len nenapadlo, že sa môžu stať milionármi. Jeho mama vysvetlila, že ako malý jednoducho sledoval veľa kanálov zameraných na rozbaľovanie a skúmanie hračiek. „Jedného dňa sa ma spýtal: ′Ako to, že nie som na YouTube, keď ostatné deti áno?′ A tak sme sa rozhodli, že to môžeme skúsiť. Zobrali sme ho do obchodu, aby si vybral svoju prvú hračku. Tam to všetko začalo,“ opísala „youtuberka“ a mama na plný úväzok. Skutočný úspech prišiel až po zverejnení videa, kde chlapec otvára obrovské vajíčko plné prekvapení. Odvtedy je miláčikom detí po celom svete.

Ryanova mama aj celá rodina si však uvedomuje, že to nemusí trvať večne. Videá budú robiť len dovtedy, kým to chlapca bude baviť. Pri zisku z videí uvažujú racionálne, vedia, že sláva môže raz pominúť, a preto myslia aj na budúcnosť, keď sa rodinke vďaka synovi-šoumenovi darí najviac. Peniaze preto putujú aj na Ryanove vysokoškolské úspory i na sporenie pre jeho sestry-dvojičky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia