Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. augusta 2024 o 16:30
Čas čítania 3:55
Timotej Gašper

Vysvetľujeme kauzu Mr. Beast: Najsledovanejší youtuber sveta čelí početným obvineniam z veľkých podvodov či dokonca týrania

Vysvetľujeme kauzu Mr. Beast: Najsledovanejší youtuber sveta čelí početným obvineniam z veľkých podvodov či dokonca týrania
Zdroj: Youtube (@mr.beast)
OSOBNOSTI YOUTUBE
Uložiť Uložené

Stovky populárnych videí z neho spravili svetovú superhviezdu. Dnes však existujú dve iné videá, ktoré môžu položiť celú jeho kariéru. Takto vyzerá internetová kauza, ktorú v súčasnosti rieši najsledovanejší youtuber Mr.Beast.

Mr. Beast, vlastným menom James Donaldson, patrí k najznámejším internetovým celebritám súčasnosti. Američan dokázal na Youtube nazbierať už 309 miliónov odberateľov, čo z neho robí s náskokom najsledovanejšieho tvorcu na tejto platforme. 

Jeho videá dosahujú stámiliónové pozretia a vďaka zaujímavému a napínavému obsahu dokáže udržať divákov na obrazovke od začiatku do samého konca. Venuje sa primárne rôznym výzvam, dobrodružstvám a vo väčšine jeho videí ide o peniaze. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Čo všetko má Mr.Beast za sebou.
  • Prečo čelí početným obvineniam.
  • Ako sa bráni.

James Donaldson vystaval svoj koncept na Youtube na odovzdávaní peňazí, áut či dokonca súkromných ostrovov pre tých, ktorí zvíťazia v nejakej súťaži, alebo výzve. Zároveň je autorom nápadov ako pochovanie zaživa, prečítanie celého slovníka či rátania naživo do 100-tisíc. 

 Najväčší filantrop alebo obyčajný podvodník?

Na jeho youtubeovom účte môžeš okrem rekordného čísla sledovateľov vidieť aj zoznam dosiahnutých úspechov: Vyzbieral 20 miliónov dolárov na výsadbu 20 000 000 stromov, odstránil viac ako tonu odpadu z oceánu, vybudoval studne v Afrike, pomohol vidieť 1 000 nevidiacim, pomohol počuť 1 000 nepočujúcim, daroval milióny na charitu, odovzdal viac ako 100 áut a jedno lietadlo, podaroval dva súkromné ostrovy, adoptoval každého psíka v útulku a predal ľuďom domy za 1 dolár.

Podľa týchto faktov sa zdá, že Mr. Beast je najväčším filantropom nielen v internetovej komunite a videá robí len s dobrým úmyslom a snahou obdarovať ľudí vecne či finančne. Donaldson, ktorého majetok v roku 2024 činí približne 500 miliónov dolárov, vybudoval okolo svojej práce a firmy doslova impérium. Do produkcie a tvorby každého videa je ochotný investovať milióny dolárov, pracujú preňho desiatky ľudí a svoju popularitu zvečnil aj výrobou vlastných burgrov a čokolád. 

mr beast
Zdroj: Moose Toys / MrBeast

Bolo však len otázkou času, kedy sa na jednu z najznámejších osôb na svete objavia objavia aj kontroverzie, ohováranie či osočovanie. Zatiaľ čo v minulosti dokázal niekoľko menších káuz vyriešiť doslova za niekoľko hodín, teraz čelí problémom, ktoré sa, pravdepodobne, nebudú len tak ľahko zametať pod koberec. 

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akým obvineniam čelí Mr. Beast.
  • Ako mal týrať ľudí.
  • Ako klamal fanúšikov na internete.
  • Kedy podporoval sexuálnych predátorov.
  • Aké kroky plánuje urobiť na svoju obranu.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 165200 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Pizza v Oggi ZDARMA , Burger v Roxore ZDARMA alebo Poukázka v hodnotě 800 korun na nákup v 4camping
Zobraziť všetky (9)
Späť
Zdieľať
Diskusia