Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2017, 15:13
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

PewDiePie už nie je najlepšie zarábajúcim youtuberom. Predbehol ho Dan, ktorý pred 5 rokmi začínal v Tescu

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE YOUTUBE
Uložiť Uložené

Švédsky tvorca po roku plnom škandálov spadol v rebríčku nižšie.

Magazín Forbes pravidelne zostavuje rebríčky najlepšie zarábajúcich osobností z mnohých oblastí a nedávno sa pustil aj do sveta YouTube. Minulý rok sa na prvom mieste suverénne umiestnil PewDiePie, ktorý sa stále drží na samotnom vrchole portálu, ale po rôznych škandáloch a kontroverziách mu posledný rok nevyšiel až tak, ako by mohol. V predchádzajúcom rebríčku dominoval na prvom mieste vďaka zárobkom cez 15 miliónov dolárov, lenže v tohtoročnej edícii spadol až na 6. priečku a prilepšil si o 12 miliónov dolárov, čo je samozrejme aj tak obrovské množstvo peňazí, avšak keby nebolo škandálov, PewDiePie mohol vystreliť ešte vyššie. Na pozícii lídra rebríčku ho tak musel niekto nahradiť a ak nie si aktívny divák všemožných YouTube kanálov, potom ti zrejme meno Daniel Middleton alias DanTDM nič nehovorí.

PewDiePie už nie je najlepšie zarábajúcim youtuberom. Predbehol ho Dan, ktorý pred 5 rokmi začínal v Tescu
Zdroj: PewDiePie/Youtube

Donedávna neznámy Angličan začal svoju kariéru ešte v roku 2012, zatiaľ čo bol stále zamestnaný v Tescu a po chvíli začal počet jeho fanúšikov aj videní stúpať do nepredstaviteľných výšin. Na prvej priečke tento rok skončil aj vďaka tomu, že precestoval takmer celý svet v rámci svojej tour a vypredával haly kdekoľvek, kam jeho noha vkročila. Svedčí o tom aj fakt, že Daniel vypredal Sydney Opera House a takmer prekonal aj rekord v najrýchlejšom čase potrebnom na vykúpenie všetkých lístkov. Rebríček ešte obsahoval aj známe mená ako VanossGaming, Dude Perfect, Markiplier či bratov Paulovcov, ba na 8. priečke skončil aj malý Ryan, ktorý vo svojich videách recenzuje hračky.

Celý rebríček najlepšie zarábajúcich youtuberov

1. Daniel Middleton (DanTDM) – $16.5m

2. Evan Fong (VanossGaming) – $15.5m

3. Dude Perfect – $14m

4. Mark Fischbach (Markiplier) – $12.5m

5. Logan Paul – $12.5m

6. Felix Kjellberg (PewDiePie) – $12m

7. Jake Paul – $11.5m

8. Ryan ToysReview – $11m

9. Smosh – $11m

10. Lilly Singh (IISuperwomanII) – $10.5m

Domov
Zdieľať
Diskusia