Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. novembra 2017, 16:18
Čas čítania 0:00
Radka T.

Svet opäť rieši záhadu „zlatej kartičky“ od McDonald's. Vlastniť ju má len pár vyvolených

GASTRO
Uložiť Uložené

Téma ohľadom záhadami opradenej zlatej kartičky nedáva ľuďom spávať .

Pri pochutnávaní na „mekáči“ si asi len málokto uvedomuje, že existujú ľudia, ktorí sa v ňom môžu najesť do prasknutia, a to vďaka „zlatej karte“. To, ako ju získať a pre koho je vlastne určená, vytiahol v týchto dňoch britský portál Independent. 

Portál upozorňuje na to, že niektorí ľudia sú vlastníkmi zlatej karty od McDonald's. To ich oprávňuje užívať si bezplatne a neobmedzene jedlá tohto reťazca s rýchlym občerstvením.

Téma ohľadom záhadami opradenej zlatej kartičky nedáva ľuďom spávať odvtedy, ako ju herec Rob Lowe ukázal v americkej talkšou. „Toto je vec, ktorá naozaj existuje,“ vyhlásil vtedy provokatívne. 

Kartu mal dať hercovi David Peterson. Jeho otec Herb vynašiel McMuffin a bol spoluvlastníkom pobočky McDonald's v Santa Barbare. Karta, ktorú mal dať Peterson hercovi, mu tak zabezpečila neobmedzené jedlo na celý rok. Ale má to háčik. Karta má byť totiž platná len v Santa Barbare.

Kartičku mal od Petersona dostať aj už zosnulý filantrop Larry Crendell, a to na svoje 90. narodeniny. Šťastnými vlastníkmi podobnej karty vraj boli aj Warren Buffett či Bill Gates

Britské médiá zistili, že pre obyvateľov Spojeného kráľovstva nie sú takéto kartičky k dispozícii. Kto sa však chce cítiť aspoň trochu výnimočnejšie ako ostatní zákazníci tejto siete rýchleho občerstvenia, si môže zaobstarať aspoň darčekovú kartu. Jedlo zadarmo po zvyšok života mu to však nezabezpečí. Podľa Business Insider by sa to teoreticky dalo ešte vtedy, ak sa jednotlivé pobočky McDonald's v rôznych krajiných rozhodnú vlastnou verziou „zlatej kartičky“ obdarovať napríklad lokálnych hrdinov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia