Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Pondelok 30. 3. 2020 meniny má Vieroslava

hľadaj na refresheri

Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.
Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
0
Denisa Bodková
14. november 2017, 18:21
Čas čítania: 5:18

Na Lenivej kuchárke začala pracovať pred dvoma rokmi a dnes sa teší oceneniu Blogerka roka 2017. Čo plánuje šikovná Veronika do budúcnosti?

„Čo sa týka receptov, veľa z nich pochádza z kuchyne mojej mamy, priateľovej mamy a babičky."

Denisa Bodková
14. november 2017, 18:21
Čas čítania: 5:18
Na Lenivej kuchárke začala pracovať pred dvoma rokmi a dnes sa teší oceneniu Blogerka roka 2017. Čo plánuje šikovná Veronika do budúcnosti?
Zdroj: instagram.com
Musíš byť prihlásený/á , aby si mohol uložiť článok.
Nepodařilo se uložit změny. Zkus se nově přihlásit a zopakovat akci.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
0
Uložiť na neskôr.
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

Veronika Čopíková je mladá a ambiciózna žena, ktorá síce priznáva, že je občas trochu lenivá. Jej blog s názvom Lenivá kuchárka, ktorý začala tvoriť pred vyše dvoma rokmi sa teší úspechu a tento rok jej dokonca udelili ocenenie Blogerka roka 2017 v Gastronómii. Čomu sa venuje Veronika popri vareniu, aké má plány do budúcnosti a či by chcela niekedy vlastnú cukráreň sa dočítaš v rozhovore s ňou.

 

Na Lenivej kuchárke začala pracovať pred dvoma rokmi a dnes sa teší oceneniu Blogerka roka 2017. Čo plánuje šikovná Veronika do budúcnosti?

 

Veronika, ahoj! Ľudia ťa poznajú aj pod menom Lenivá kuchárka. Čo tento pseudonym predstavuje?

Ahojte. Lenivá kuchárka predstavuje tak trochu éterickú bytosť, ktorá sa v dnešnej uponáhľanej dobe snaží stihnúť a zvládnuť všetko. Preplnené diáre (áno, mám ich viacero), prázdnu chladničku, neporiadok v byte, čas na priateľov a hlavne čas na samú seba. Tiež patrím medzi tých ľudí, ktorí chcú do 30-tky stihnúť všetko a pritom mať čas aj na aktívny oddych. Výsledkom tejto snahy bolo vytvorenie pseudonymu Lenivá kuchárka, pod ktorým sa ukrývajú rýchle, zdravé a jednoduché recepty, teda spĺňajú podmienku rýchlosti, jednoduchosti a zdravosti, toho, čo chceme nášmu telu dopriať aj napriek časovej vyťaženosti.

 

Na Lenivej kuchárke začala pracovať pred dvoma rokmi a dnes sa teší oceneniu Blogerka roka 2017. Čo plánuje šikovná Veronika do budúcnosti?

 

Kedy vznikol nápad ísť robiť foodblog a prečo?

Foodblog som založila približne pred dvoma rokmi, pár mesiacov potom, ako sme sa spolu s priateľom presťahovali do vlastného spoločného bývania. V tom čase som študovala, takže času bolo veľa aj málo, podľa toho, či vrcholilo skúškové alebo bol začiatok semestra. V závislosti od výkyvov v škole a s tým spojeným nedostatkom času sa u mňa striedalo aj moje varenie a pečenie. Priznám sa, že v čase skúškového som robila všetko možné okrem učenia, čo u mňa v praxi vyzeralo ako pečenie muffinov, jablkového koláča, sušienok a všelijakých ďalších sladkých dobrôt. A keďže som sa o svoje úspešné a niekedy aj neúspešné pečiace výsledky chcela podeliť so svetom, vznikol blog Lenivá kuchárka. Ďalším dôvodom založenia môjho foodblogu bola tiež moja snaha ukázať ľuďom, že napiecť sa dá jednoducho a rýchlo, s použitím kvalitných surovín a hlavne s menším množstvom cukru. Pri pečení koláčikov sa snažím minimalizovať množstvo cukru do takej miery, aby bol koláčik chutný, ale zároveň nebol presladený, takže moje pravidlo znie 100 g cukru a nie viac, ak je to možné.

 

Na Lenivej kuchárke začala pracovať pred dvoma rokmi a dnes sa teší oceneniu Blogerka roka 2017. Čo plánuje šikovná Veronika do budúcnosti?

 

V júni si doštudovala školu. Teraz máš nové zamestnanie a venuješ sa aj blogu. Nie je to časovo náročné?

Do júna tohto roka som ešte študovala, takže blogovať bolo pre mňa jednoduchšie. V lete som si dopriala kratšiu prestávku na oddych a premýšľanie, kam sa uberať ďalej a od septembra už pracujem. Som analytičkou v Centre lepšej regulácie, kde sa v našom tíme snažíme o zníženie administratívnej záťaže a byrokracie pre živnostníkov a malých a stredných podnikateľov. Táto práca ma baví, pretože ja sama by som rada v budúcnosti podnikala, a preto je aj v mojom záujme, aby boli zákony čo najjednoduchšie a dane a odvody čo najnižšie. Skĺbiť prácu na plný úväzok s blogom je časovo náročné, ale je to pre mňa priestor na zlepšovanie sa v mnohých oblastiach, a zároveň aj príležitosť podeliť sa o výsledky mojej práce. A nesmiem zabúdať ani na mojich fanúšikov, ich spätná väzba mi pomáha vo chvíľach, keď sa chcem prepadnúť do iného časopriestoru.

 

Na Lenivej kuchárke začala pracovať pred dvoma rokmi a dnes sa teší oceneniu Blogerka roka 2017. Čo plánuje šikovná Veronika do budúcnosti? 

Keď vravíš o podnikaní, plánuješ v budúcnosti viac preraziť v gastre?

Veľmi rada by som v budúcnosti v oblasti gastra podnikala. Mať vlastnú malú cukráreň s poctivými zákuskami z kvalitných a sezónnych ingrediencií s použitím menšieho množstva cukru, krásnym priestorom a milou obsluhou, je taký môj malý veľký sen. Uvedomujem si však, že podnikanie v tejto oblasti patrí medzi jedno z najťažších, nakoľko je potrebné splniť normy, byť odborne spôsobilý, mať kapitál na rozbehnutie a prísť s niečím novým, čo dokonale uspokojí chuťové poháriky zákazníkov. Zároveň sa mi zdá, že trh je už preplnený a ak sa mi raz podarí otvoriť sladkú výrobňu, musí byť dokonalá, aby sa z nej stalo trvalo udržateľné miesto, ktoré bude existovať aj po niekoľkých rokoch.

 

 

Recepty si vymýšľaš sama?

Čo sa týka receptov, veľa z nich pochádza z kuchyne mojej mamy, priateľovej mamy a babičky. Vždy keď u nich niečo dobrého ochutnám, už si pýtam recept, aby som si ho mohla odskúšať doma a následne ho uverejniť aj na blogu. Okrem sladkých dobrôt mám  veľmi rada aj hrejivé polievky, pretože sú jednoduché a zároveň veľmi sýte. Pri nich čerpám inšpiráciu od babičky, ktorá je na rýchle polievky pripravené z pár ingrediencií expert. ☺ Okrem rodinného kruhu čerpám inšpiráciu aj z iných blogov, kníh a filmov, tam si väčšinou pozriem recept a ingrediencie a nakombinujem si to podľa toho, čo v kuchyni bežne používam a čo mám práve po ruke.

 

Na Lenivej kuchárke začala pracovať pred dvoma rokmi a dnes sa teší oceneniu Blogerka roka 2017. Čo plánuje šikovná Veronika do budúcnosti?

 

Kde berieš inšpiráciu?

Inšpiráciu čerpám takmer všade. Na trhu a v obchodíkoch, kde nakupujem, v reštauráciách a kaviarňach, kde rada ochutnávam a spoznávam nové chute, na stovkách krásnych foodblogov, na sociálnych sieťach, v seriáloch a knihách, ktoré sa týkajú jedla, alebo oň zavadia aspoň okrajovo. Skrátka jedlo je takou mojou dennodennou obsesiou a niekedy sa mi o ňom už aj sníva.

 

Tvoj blog je veľmi prácne a pekne spracovaný. Všetko okolo neho si vymýšľaš sama?

Ďakujem krásne. Čo sa týka blogu, mojou najväčšou podporou a zároveň partnerom v tomto mojom blogovom projekte je môj priateľ. Každý z nás rieši niečo, obaja sme kreatívne typy, ktoré radi skúšajú niečo nové, takže spolu prechádzame od začiatkov založenia blogu, chvíľkové pauzy, snahu zlepšovať sa vo fotografii a tvorbe videoreceptov, až po upratovanie neporiadku, ktorý zostane po našom fotení a vytváraní kompozícií jedla. Takže sme na to dvaja plus cez letné prázdniny sa k nám spolu so zoznamom receptov, ktoré tento rok už musíme upiecť, pridá aj moja mladšia sestra Barbara. 

 

Na Lenivej kuchárke začala pracovať pred dvoma rokmi a dnes sa teší oceneniu Blogerka roka 2017. Čo plánuje šikovná Veronika do budúcnosti?

 

Ingrediencia, bez ktorej by si sa nevedela zaobísť?

Tých ingrediencií by bolo asi viac. Ale ak by som si mala vybrať jednu, ktorá v mojej chladničke nikdy nechýba, tak okrem vajec či masla by to bolo aj mascarpone. Som taký sladkomilec, ktorý musí minimálne raz za týždeň upiecť nejakú sladkú dobrotu a z mascarpone sa toho dá vyčariť veľa.

 

Je jedlo, ktoré vyslovene nemáš rada, alebo ho nezješ?

Rada ochutnávam všetko možné, aby som si rozšírila chuťové obzory, takže aj teraz zatiaľ tvrdím, že ak sa raz naskytne možnosť ochutnať nejaké chrobáky, tak to zvládnem (smiech). Ak ale zablúdim do kuchyne môjho detstva, vyslovene nemám rada rezance s kapustou. Je to pre mňa také nemastné-neslané jedlo a hlavným problémom asi je, že nie je sladké... ☺

 

 

Ktorá kuchyňa je tvoja najobľúbenejšia?

Okrem slovenskej kuchyne mám veľmi rada aj taliansku kuchyňu. Obdivujem to, ako dokážu z pár ingrediencií v priebehu niekoľkých minút spraviť chuťovo úžasné a sýte jedlo. Zároveň kladú dôraz na kvalitu ingrediencií a sezónnosť. Zo slovenskej kuchyne mám rada tradičné recepty ako od babičky, ktoré sa snažím upraviť na chuťovo stále výborné a pritom zdravšie alternatívy.

 

Na Lenivej kuchárke začala pracovať pred dvoma rokmi a dnes sa teší oceneniu Blogerka roka 2017. Čo plánuje šikovná Veronika do budúcnosti?

 

Získala si ocenenie Blogerka roka 2017. Čo ti tento úspech priniesol?

Tohtoročná výhra v súťaži Bloger roka 2017 bola pre mňa úžasnou spätnou väzbou a zároveň prekvapením. Do súťaže som išla s tým, že získam odozvu od odbornej poroty, ktorá by ma mohla usmerniť a posunúť ďalej, ani mi nenapadlo, že by som mohla vyhrať, nakoľko na Slovensku je veľmi veľa krásnych foodblogov, ktoré s nadšením sledujem. Vďaka výhre som zistila, že má zmysel vo voľnom čase pracovať na niečom vlastnom, pretože aj keď to trvá dlhší čas, výsledky sa skôr či neskôr dostavia. Výhra je pre mňa motiváciou, aby som pokračovala v blogovaní naďalej a pretvorila moju voľnočasovú aktivitu na prácu, ktorú budem robiť rada a s plným nasadením.

 

Kam by si sa chcela posunúť, možno nejaké väčšie plány s blogom?

V súčasnosti pracujem na tom, aby čitatelia nachádzali na mojom blogu vždy dostatok chutnej inšpirácie, pripravujem tiež sériu niekoľkých článkov a vytváram jednoduché a rýchle videorecepty, ktoré si môžete pozrieť pri čakaní v rade na lístok alebo ako inšpiráciu, čo dnes uvariť alebo upiecť. A nejakou tou záverečnou fázou, do ktorej by som sa chcela dostať, je pretavenie mojej záľuby do práce. A dovtedy možno vydať knižku s mojimi receptami.

 

 

 

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Ohodnoť článok
0
Zdieľaj článok
Hodnotenie tohto článku je dostupné len s aktívnym predplatným REFRESHER+.
Predplatiť si
Zrušiť
Pri hodnotení článku nastala chyba. Skús sa nanovo prihlásiť a znova ohodnotiť článok.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
NAHOR
Najčítanejšie
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.
Záleží nám na súkromí čitateľov. Práve aj z toho dôvodu ti poskytujeme detailné informácie o tom, ako využívame súbory cookies a iné technológie zabezpečujúce správne fungovanie a rozvoj stránky. Pre viac informácií si prečítaj naše Zásady ochrany osobných údajov , kde nájdeš ako používame súbory cookies, prípadne sa oboznám Podmienkami používania portálu platných od 24.5.2018. Spracovaniu cookies môžeš zabrániť, alebo zmeniť svoje preferencie v nastaveniach internetového prehliadača, prípadne pre detailnejšie nastavenie klikni na viac možností nižšie.
Upozornenie na právo nastavenia ochrany osobných údajov na Refresheri

Vzhľadom na existujúce a aj chystané zmeny v zákonoch ti dávame možnosť detailného nastavenia spracovania osobných údajov a preferencií spojených so spracovaním osobných údajov.

Prečítaj si možnosti, posuň zobrazenie nadol, nastav si svoje preferencie a klikni na tlačidlo súhlasím, keď budeš chcieť pokračovať do služieb Refresheru. Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie v tvojom prehliadači. Sú natoľko dôležité, že ich budeme musieť použiť pre zapamätanie si toho, že si toto okno potvrdil/a, v opačnom prípade by sme ti ho museli zobrazovať znova a znova.

Údaje, ktoré spracovávame, keď používaš Refresher
Zo strany Refresheru zbierame tieto osobné údaje:
  • Keď navštíviš Refresher, uchovávame si informácie o tom, ktoré články si prečítal, identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, alebo IP adresu v prípade prihlásenia do účtu, súbory cookie a poloha.
  • Pri prihlásení do účtu e-mailovú adresu
Prečo zbiera Refresher tieto údaje:
  • Na zlepšenie kvality našich web stránok a vývoj nových webových služieb
  • Na vykonávanie analýz a meraní, s cieľom pochopiť, ako sú naše web stránky využívané
  • Na to, aby sme nezobrazovali obsah, ktorý si už videl
  • Pre zobrazovanie prispôsobenejší obsah, ako sú napríklad relevantnejšie články
  • Pre schopnosť identifikovať ťa ako užívateľa pri prihlasovaní do svojho účtu
Zbierame údaje pre partnerov a reklamné siete:
  • identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, súbory cookie a poloha.
Prečo zbierame tieto údaje pre partnerov, tretie strany a reklamné siete:
  • Na to, aby mohli fungovať a zobrazovali relevantnejšie a užitočnejšie reklamy.
Zoznam reklamných sietí a nastavenia reklám

Nevyhnutné osobné údaje - cookies - pre zobrazovanie reklám zbierame pre nasledujúce spoločnosti:

Google (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)
Formulár kontakt v súvilosti s osobnými údajmi >

AdForm (AdForm Aps,Wildersgade 10B, 1. Sal., DK-1408, Copenhagen, Denmark, ID: 26434815)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

Seznam (Seznam.cz, a.s, Radlická 3294/10, 150 00, Praha 5, 26168685)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

 

Možnosť vypnúť si personalizovanie reklám a zbieranie osobných údajov pre jednotlivých partnerov:

Upraviť nastavenia typov reklám Google - personalizovanie od spoločnosti Google

Upraviť nastavenia typov reklám AdForm - personalizovanie od spoločnosti AdForm

 

Svoje nastavenia pre všetky ostatné reklamné siete, aj tie, ktoré na Refresheri nenájdeš, si vieš prezrieť na stránke youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices

Meranie návštevnosti

Google, Služba Google Analytics (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)

Vlastníci webových stránok používajú na zlepšenie funkčnosti svojich stránok údaje zhromaždené službou Google Analytics. Zhromažďovanie údajov môžete deaktivovať tak, že si stiahnete a nainštalujete doplnok pre svoj prehliadač.

Stiahnuť doplnok pre prehliadač

Gemius (Gemius s.r.o. Na Výsluní 201/13 100 00 Praha 10 Česká republika)

Spoločnosť Gemius podobne ako služba Google Analytics vyhodnocuje a meria návštevnosť na niektorých webových stránkach. Na meranie využíva Cookies, ktoré si môžeš deaktivovať vo svojom prehliadači.

Hotjar (Hotjar Limited, company number C 65490, Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta)

Hotjar využívame na analýzu návštevnosti a správanie sa užívateľov. Vytvára nám mapu aktivity návštevníkov, na webových stránkach, ktoré vizualizuje a vyhodnocuje. Tieto informácie nie sú zbierané vždy, nikdy nie sú spárovateľné s aktivitami užívateľov a teda nie je možné identifikovať jednotlivcov, ale Hotjar ti môže nastaviť súbory Cookies.

Ovládacie prvky súvisiace s prehliadačom

Nastavenia súborov cookie

Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie vo vašom prehliadači a slúžia na zlepšenie prostredia pri používaní internetu.

Ak napríklad na určitom webe nastavíte predvolený jazyk, súbory cookie pomôžu prehliadaču zapamätať si túto voľbu. Niektoré alebo všetky súbory cookie môžete tiež zablokovať, to však môže viesť k zastaveniu fungovania niektorých funkcií na internete.

Mnoho webov napríklad vyžaduje zapnuté súbory cookie vtedy, keď sa chcete prihlásiť. Informácie o tom, ako upraviť nastavenia súborov cookie, nájdete v zdrojoch pomocníka vášho prehliadača.

Zásady ochrany osobných údajov

Prečítaj si naše Zásady ochrany osobných údajov

Ďalšie informácie o tom, ako Refresher používa na zlepšenie služieb
  • Prihlasovanie - pre účely prihlasovania potrebujeme tvoju emailovú adresu.
  • Prispôsobenie - pre zistenie toho, čo ťa zaujíma, vytvárame tvoj unikátny profil. Ak nejaké informácie pozbierame, nájdeš ich vo svojich nastaveniach súkromia a profil môžeš upraviť, alebo zmeniť, alebo celé personalizovanie vymazať.
Ako zmeniť nastavenia spracovania osobných údajov?

Ak zmeníte názor, kedykoľvek tieto údaje môžete zmeniť na adrese https://refresher.sk/nastavenia/sukromie.
Ak nechceš vidieť toto okno, ak nás navštívíš z iného zariadenia alebo prehliadača, prihlás sa a tvoje preferencie si zapamätáme.