Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2017, 15:29
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ženy nie sú zotročené mužmi a môžu sa aj rozísť. Moslimská youtuberka odhaľuje pravdu o vzťahoch v jej krajinách

ZAUJÍMAVOSTI ISLAM VZŤAHY
Uložiť Uložené

Asha sa nebojí povedať pravdu nahlas.

Po svete koluje mnoho mýtov o moslimských ženách a tvrdom konzervatizme v tamojších krajinách. Podľa moslimskej londýnskej youtuberky, vlastniacej YouTube kanál s názvom Asha Everyday, si však ľudia poväčšine myslia hlúposti. Asha Hussein začala svoju YouTube cestu v roku 2015 a odvtedy sa snaží divákom priblížiť každodenný život mladej moslimskej ženy vo svete západnej civilizácie. 24-ročná youtuberka sa venuje témam, ako život na univerzite, vzťahy či napríklad sexuálne obťažovanie, pričom vo svojich videách pravidelne nosí hidžáb. Prostredníctvom svojho obsahu sa navyše snaží demystifikovať svojich divákov od domnienok, ktoré jednoducho nie sú pravdivé.

"Myslím si, že ľudia vidia moslimské ženy ako konzervatívne a submisívne mužom, nestarajú sa o kariéru a ich jediný záujem je svadba. Myslia si, že nás muži kontrolujú a že musíme nosiť hidžáb. Tvária sa, akoby sme nemohli mať rande, no miesto toho sa v náhodný deň zobudíme a zrazu sme vydaté." Práve vzťahom a plánovaným sobášom sa Asha venuje často a ak si pozrieš niektoré z jej videí, zistíš, že rozhodne nejde len o dohodu rodičov či iniciatívu mužskej časti nastávajúceho manželstva.

Odporúčané
Sleduješ frajerovu ex cez fake účet na Instagrame? Opýtali sme sa odborníčky, prečo to nie je v poriadku Sleduješ frajerovu ex cez fake účet na Instagrame? Opýtali sme sa odborníčky, prečo to nie je v poriadku 7. apríla 2024, 9:30

Navyše, podľa youtuberky sú vzťahy moslimiek výrazne jednoduchšie než vzťahy ľudí nevyznávajúcich islam. Ako príklad uvádza kamarátov, ktorí sa rozišli kvôli hádke o potomstve. Ona takéto problémy vraj nikdy nebude musieť riešiť, pretože cieľom jej vzťahov je svadba. Asha je na YouTube populárna a v komentároch sa jej vyskytujú takmer vždy pozitívne reakcie.

Domov
Zdieľať
Diskusia