Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2017, 12:53
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Černoch v strede demonštrácie objal rasistického neonacistu. Zachránil ho tak pred istými zraneniami

ZAUJÍMAVOSTI NACIZMUS
Uložiť Uložené

Neonacistu so svastikami na tričku mohol zbiť či opľuť. Černoch to však nespravil a rozhodol sa pre mier.

Len pred niekoľkými dňami sa pred vchodom do University of Florida zhromaždila poriadne veľká skupina protestujúcich černochov. Počas prejavu sa však do hlúčiku priplietol biely muž so svastikami na tričku a drsným výrazom na tvári. Neonacista nestihol ani otvoriť ústa, no protestujúcim bolo hneď jasné, že ich neprišiel podporiť. Po mužovi, Randym Furnissovi, začali okamžite pľuť, mnoho z nich naňho zaútočilo päsťami a nechýbal ani poriadny krik. Ktovie, ako by to bolo dopadlo, Randy totiž utrpel zranenia už po niekoľkých sekundách v skupine demonštrujúcich, keby sa k nemu nerozbehol jeden z protestujúcich černochov menom Aaron Courtney.

Ten vraj situáciu chvíľu sledoval, no nakoniec k nemu pribehol a pred všetkými ho objal. Nezabudol tiež pridať slová: "Prečo ma nemáš rád, kamarát? Prečo ma nenávidíš? Čo je na mne také? Je to moja farba kože? Moja história? Moje vlasy?" Muž neskôr odpovedal jednoduchým: "Neviem." Rozhodne odvážny moment natočil jeden z protestujúcich na kameru a po sociálnych sieťach sa rozletel ako požiar. Vďaka odvážnemu černochovi tak všetko skončilo bez vážnych dôsledkov a Aaron sa neskôr vyjadril, že ho pokojne mohol zmlátiť, no uvedomil si, že daný muž možno len potrebuje lásku. Podľa jeho názoru ide rozhodne o krok vpred a na celé zvládnutie situácie je hrdý.


Domov
Zdieľať
Diskusia