Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2017, 14:42
Čas čítania 0:00
Radka T.

Linkin Park chystajú pre Chestera veľkolepý spomienkový koncert. Zúčastniť sa na ňom bude môcť úplne každý

HUDBA
Uložiť Uložené

Zostávajúci členovia Linkin Park odohrajú veľkolepý koncert, ktorý budú zadarmo streamovať cez YouTube.

Fanúšikovia ani zvyšní členovia kapely Linkin Park sa doteraz nevedia spamätať zo smrti speváka Chestera Benningtona. Ten v lete tohto roku spáchal nečakanú samovraždu, po tom, čo trpel ťažkými depresiami. Teraz sa však zvyšok skupiny rozhodol urobiť krásne a dojemné gesto. Svojmu spevákovi dá posledné zbohom na rozlúčkovom koncerte, na ktorom sa budú môcť, obrazne povedané, zúčastniť všetci.

Koncert je naplánovaný v Los Angeles 27. októbra o 19.45 hod. tamojšieho času. Päť zvyšných členov Linkin Park vystúpi spoločne prvýkrát od Chesterovej smrti 20. júla. Okrem toho účasť na veľkolepom koncerte potvrdili aj ďalšie kapely, ako uvádza magazín Rolling Stone, medzi nimi sú napríklad Korn, System of a Down či Avenged Sevenfold

Linkin Park chystajú pre Chestera veľkolepý spomienkový koncert. Zúčastniť sa na ňom bude môcť úplne každý
Zdroj: commons.wikimedia.org/User:JoeJoeJoe93

Výťažok z koncertu navyše poputuje na dobročinné účely, kapela nechce na účasti zarábať. Peniaze pôjdu na projekt Music for Relief. Skupina Linkin Park ho založila po ničivom tsunami v roku 2004. Organizácia však pomáha aj ostatných ľuďom z rôznych krajín po celom svete, ktorých zasiahli katastrofy ako zemetrasenie, hladomor, hurikán či cholera.

Dalo sa čakať, že lístky na koncert sa vypredajú bleskovou rýchlosťou, no kapela myslí aj na tých fanúšikov, ktorí by tak či tak nemohli do Los Angeles prísť. Na svojej webovej stránke preto oznámila, že celý koncert bude naživo a zadarmo streamovať na YouTube. Pozrieť si ho tak bude môcť úplne každý, kto si bude chcieť uctiť pamiatku zosnulého Chestera.

No keďže u nás bude úplne iný čas ako za veľkou mlákou, kvôli sledovaniu koncertu na internete budeš musieť obetovať spánok alebo si poriadne privstať. U nás totiž živý prenos koncertu na YouTube pripadne na sobotu 28. októbra o 4:45 ráno.

Domov
Zdieľať
Diskusia