Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. októbra 2017, 21:42
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Duše sú stále tie isté, mení sa iba naša fyzická podoba. 5 detí, ktoré si pamätali predchádzajúce životy

ZAUJÍMAVOSTI DETI
Uložiť Uložené

Žijeme život po živote? Mnohé príbehy naznačujú, že ani to nie je vylúčené.

Existuje množstvo pozoruhodných prípadov, kedy malé deti tvrdili a zároveň i dokázali, že si spomínajú na život, ktorý žili v inom tele, v inom čase a na inom mieste. Áno, znie to ako sci-fi, no tie dôkazy tu naozaj sú. A ani zďaleka ich nie je málo.

Dr. Jim Tucker, renomovaný profesor a detský psychiater, im venoval pozornosť vo viacerých odborných prácach či knižných dielach, avšak medzi tie najznámejšie bez akýchkoľvek pochýb patrí kontroverzný kúsok Return To Life. Niektoré z detí si pamätali, ako mali kedysi vymenené role so súčasnou matkou, iné zase s otcom. Tak či tak, oba spomenuté prípady sú doslova šialené. Nie však jediné.

Z knihy sa, samozrejme, stal bestseller, pretože obsahovala príbehy, aké nemožno vysvetliť žiadnym iným spôsobom ako tým, o akom celý ten čas hovorí jej autor. Celé sa to teda točí okolo znovuzrodení duše do nového ľudského tela. A hoci si na tie predchádzajúce životy zväčša nepamätáme, občas sa stalo, že sa niekto z ničoho nič rozpamätal. Sám legendárny astronóm Carl Sagan kedysi povedal, že "mladé deti občas prezradia detaily o predchádzajúcom živote, ktoré sú po overení presné a o akých by mohli vedieť iba vďaka reinkarnácii".

Tu je päť jedinečných životných príbehov, kedy nastala táto veľmi vzácna výnimka.

Osud nezmenil ani potrat

Kendra Carter bola spočiatku obyčajné dievčatko, ktoré do svojich 4 rokov viedlo úplne normálny život. Nemala žiadne zdravotné problémy a ani nič podobné. Jej svet sa však v spomínanom veku aj napriek tomu doslova obrátil na ruby. Stačilo len, aby stretla svoju matku z predchádzajúceho života. 

Odporúčané
 Svetielko nádeje zlepšuje život detským onkologickým pacientom. Takto im môžeš pomôcť aj ty Svetielko nádeje zlepšuje život detským onkologickým pacientom. Takto im môžeš pomôcť aj ty 21. marca 2024, 9:00

Problém tkvel v tom, že tá pristúpila k potratu. Kendra si ju ale aj napriek tomu pamätala. Matka, ktorá vtedy zabránila narodeniu, bola inštruktorka plávania s menom Ginger. A keďže k nej dievčatko začalo chodiť na kurzy, dlho netrvalo a vznikol medzi nimi vzťah, aký by si vedel vysvetliť asi len málokto.

Duše sú stále tie isté, mení sa iba naša fyzická podoba. 5 detí, ktoré si pamätali predchádzajúce životy
Zdroj: Skitterphoto / pixabay.com

Kendra o inštruktorke neustále rozprávala, pričom spomínala aj to, že ju kedysi zlý muž odstránil z jej brucha, takže sa ani nedostala na svet. Kvôli tomu následne začali vznikať podozrenia súvisiace so zlým zdravotným stavom, no keď vyšlo na povrch, že Ginger prešla približne pred deviatimi rokmi potratom, veci zrazu začali dávať súvis. 

Obe tak začali spolu tráviť viac času, čo sa, samozrejme, prestávalo páčiť tej súčasnej matke. Postupom času preto začala robiť všetko pre to, aby im zabránila v stretávaní, no zároveň netušila, čo tým spôsobí. Dcéra začala upadať do depresií a niekoľko mesiacov za sebou nepovedala jediného slova. Veci sa zmenili až vtedy, keď im bolo opäť umožnené byť spolu. 

Srdcervúci príbeh z knihy Life Before Life hovorí o veľmi silnom pute medzi dvomi dušami, ktoré si tak podľa všetkého vynahrádzali chvíle, o aké prišli kvôli spomínanému potratu. Dievčatko totiž veľmi dobre vedelo, s kým má tu česť. 

Návrat slávneho golfistu

Presne tak, len 3-ročný chlapec tvrdil, že ten človek s golfovou palicou na fotke z 20. rokov minulého storočia, ktorú mu ukázal jeho otec, je on. Išlo ale o amatérsku golfovú legendu, takže neexistovala žiadna iná možnosť ako kontroverzné znovuzrodenie. Bobby Jones už dávno nežil a tak malý chlapec si predsa nemal odkiaľ pamätať, v akom dome nadaný chlapík kedysi býval.

Duše sú stále tie isté, mení sa iba naša fyzická podoba. 5 detí, ktoré si pamätali predchádzajúce životy
Zdroj: 27707 / pixabay.com

Príbeh o reinkarnovanom športovcovi je súčasťou bestselleru Return To Life, kde sa spomína aj to, že už ako 7-ročný vyhral cez 40 golfových turnajov, z toho 21 rad za radom. Mal obrovský talent, ktorý si vraj priniesol z minulého života, kedy golfu zasvätil väčšinu svojho času. Ako však rástol, spomienky postupom času ubúdali, až nakoniec prestal o slávnom golfovom hráčovi hovoriť úplne.

Odporúčané
Viac ako 80 detí z detského domova napísalo svoje vianočné priania. V bratislavskom Auparku si môžeš vybrať, ktoré im splníš Viac ako 80 detí z detského domova napísalo svoje vianočné priania. V bratislavskom Auparku si môžeš vybrať, ktoré im splníš 18. decembra 2023, 18:30

Nejde o žiadnu náhodu - podobá situácia má niečo spoločné s takmer všetkými známymi prípadmi, kedy si deti spomenuli na dôveryhodne vyzerajúce detaily z iného života. Dôležitý zvrat prebehne niekedy v rozpätí piatich až siedmich rokov, po ktorom si pamätajú menej a menej. Dá sa teda povedať, že za všetkým stojí dosiahnutie takzvaného "veku rozumu".

Miesto diery znamienko

Osud thajského učiteľa Bua Kai vraj spečatil jeden výstrel, po ktorom sa ocitol na zemi. Guľka ho čakala pri ceste do školy, a keďže mu preletela cez prednú aj zadnú stranu hlavy, po reinkarnácii mu na novom tele zostali iba dve materské znamienka. A to zhruba na tých istých miestach, kde mal predtým diery. 

Smutnému koncu jedného života venovali pozornosť aj mnohí odborníci vrátane Jima Tuckera. Chlapec z Thajska s menom Chanai Choomalaiwong si na toto obdobie tiež spomenul, keď mal len 3 roky. Preto vedel identifikovať ako dom, kde býval, tak aj jeho ženu alebo obe deti. Keď sa navyše vybral pozrieť svoj bývalý príbytok z doby, kedy ešte pôsobil ako učiteľ, našiel tam oboch zostarnutých a zároveň poriadne zaskočených rodičov, ktorí pred rokmi prišli o syna. 

Bojoval vo veľkej vojne

Podobne nešťastný príbeh prežil aj James, avšak na výrazne odlišnom mieste, pretože prišiel o život v závere druhej svetovej vojny. Hrôzostrašné spomienky mu ale nedali v novom živote spávať. V novom tele mával živé nočné mory, kedy sa rútil v horiacom lietadle priamo do vody, a neskôr dokonca vysvitlo, že je na tieto stroje a históriu príslušných rokov špičkový odborník, hoci ešte nedovŕšil ani štyri roky.

Duše sú stále tie isté, mení sa iba naša fyzická podoba. 5 detí, ktoré si pamätali predchádzajúce životy
Zdroj: U.S. Air Force

Bojové lietadlo pilota s tým istým menom zasiahli Japonci počas bitky o Iwó-džimu, takže nakoniec skončil niekde pod hladinou neďaleko sporného ostrova. Súvis s jeho snami tu preto určite existuje, čo zároveň možno považovať za jeden z dôkazov, že si chlapec nevymýšľal. Jeho príbehu je navyše venované knižné dielo s názvom Soul Survivor: The Reincarnation Of A World War II Fighter Pilot, kde ich nájdeme podstatne viac.

Odporúčané
„Na Slovensku nebudem môcť mať deti, keďže som gay.“ Pýtali sme sa mladých Slovákov, či chcú mať deti „Na Slovensku nebudem môcť mať deti, keďže som gay.“ Pýtali sme sa mladých Slovákov, či chcú mať deti 18. apríla 2023, 17:30

Ako píše web DailyMail, problémy so spánkom prišli, keď mal malý James čerstvé dva roky. Situácia sa však nezlepšovala ani postupom času. Za jeden týždeň ho totiž vedeli zobudiť zo spánku aj 5-krát. Keď prišli, chlapec z ničoho nič začal kričať a nahlas hovoriť slová ako "lietadlo v plameňoch". Rodičia mu následne začali venovať viac pozornosti a vďaka tomu nakoniec prišli na to, že celý ten čas skutočne išlo o znovuzrodeného amerického vojaka. Teda aspoň tomu všetko nasvedčovalo.

Aj on mu menil plienky

Reč tu tentokrát je o jeden a pol ročnom chlapcovi, ktorý povedal presne to isté svojmu otcovi počas toho, ako mu vymieňal použitú plienku. Sam Taylor si pamätal na dobu, kedy mali tak trošku vymenené pozície. On bol jeho dedkom a on zase jeho vnukom, ktorému robieval presne ten istý typ služieb, aké mu on robí v súčasnom živote. Znovu sa tu všetko točí okolo zámeny rolí - duše zostali, dostali iba nové ľudské telá.

Duše sú stále tie isté, mení sa iba naša fyzická podoba. 5 detí, ktoré si pamätali predchádzajúce životy
Zdroj: sipsak / pixabay.com

Najzaujímavejšie na tom ale je, že chlapec uzrel svetlo sveta len 18 mesiacov po smrti svojho pradedka. Dalo by sa to preto vysvetliť tak, že ten si prešiel znovuzrodením, počas ktorého jeho skutočné "ja" ovládlo telo chlapca. A ako dôkaz aj tu možno použiť spomienky, aké oboch súčasných rodičov poriadne šokovali

Malý Sam vedel ako o vražde sestry dedka, tak aj o tom, že mu babka pravidelne robievala mliečne koktejly. Poznal každý jeden podstatný detail, nech už prišla reč na akúkoľvek tému, ktorá s predchádzajúcim životom neobyčajného chlapca určitým spôsobom súvisela. 

Odporúčané
Pesničky pre deti, ktoré poznáme všetci. Pripomeň si detstvo a zaspievaj si chytľavé melódie s podareným textom Pesničky pre deti, ktoré poznáme všetci. Pripomeň si detstvo a zaspievaj si chytľavé melódie s podareným textom 13. marca 2023, 10:40

Autor knihy Return To Life tvrdí, že "keď mal Sam štyri a pol roka, jeho babka umrela, po čom otec prevzal do starostlivosti všetok jej majetok a vrátil sa s kôpkou rodinných fotografií. Samová matka ich jeden večer vytiahla a Sam v tom momente začal ukazovať prstom na zosnulého dedka, pričom hovoril "To som ja!". Matka ako test použila záber školskej triedy, kde bolo až 16 chalanov, no ten ho aj tak vedel takmer okamžite identifikovať."

Domov
Zdieľať
Diskusia