Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2017, 14:46
Čas čítania 0:00
Marek R.

Obyvatelia španielskej dedinky si jeden deň v roku rozložia stoly na uliciach, aby sa spolu najedli a popili víno

ZAUJÍMAVOSTI ŠPANIELSKO
Uložiť Uložené

Príjemná atmosféra zaručená.

Ulice úplne preplnené, no nenašiel by si na nich jazdiť ani jedno auto. Takto nejako to vyzerá počas jediného dňa každý rok v španielskej dedinke Binissalem na ostrove Mallorca. Táto udalosť sa odohráva vždy každý tretí piatok v mesiaci september a domáci ju nazývajú Sopar a la fresca.

Ľudia z ostrova sa jednoducho vyberú do oblasti, ktorá je známa svojím výborným vínom, tu už ich čakajú pripravené stoly rozostavené po uliciach a netradičná večera sa tak môže začať. A udalosť je to naozaj populárna, veď Binissalem má len okolo 8 000 obyvateľov a meststká rada odhaduje, že sa jej zúčastňuje až 20 000 ľudí. Tento event je však súčasťou ešte väčšieho sviatku s názvom Festa des Vermar, ten sa koná každý september a je oslavou vína, čiže ak máš rád tento krásny nápoj, určite sa sem niekedy v budúcnosti zastav, nebudeš sklamaný. 

Every year my whole town is closed to traffic because everybody has dinner on the streets, around 12000 people. This is just my street. from pics

A keďže ide o malé mestečko, kde je komunita silná, pomôcť s prípravami sa snaží každý. Ľudia nosia svoje stoly a stoličky, susedia sa dohodnú, kto čo uvarí, ďalší majú na starosti výzdobu a podobne. Znie to jednoducho celé veľmi príjemne a nálada či atmosféra tu musia byť výborné. Privítal by si niečo podobné aj vo svojej oblasti?

Príspevok, ktorý zdieľa @anamaimo,

Domov
Zdieľať
Diskusia