Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2017, 19:01
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Ľudia si ju pamätajú vďaka tancu a exotickému vzhľadu. Vierka Ayisi rozbieha svoj projekt, v ktorom prepojila všetko, čo najviac miluje

Uložiť Uložené

„Najdôležitejšie je byť s ľuďmi, ktorých milujeme, ktorí nás inšpirujú a obohacujú."

Už od detstva kráčala v šlapajách svojho otca, tanečníka Fredyho Ayisiho. Pôvabná Vierka Ayisi je určite jednou z tých žien, ktoré svojím životným štýlom inšpirujú ostatné. Nie je to len trend, ktorého by sa momentálne držala. Je to jej životná filozofia, ktorou okolo seba šíri nákazlivo pozitívnu energiu. V rozhovore sa s nami porozprávala o návštevách New Yorku, o živote v Dubaji, o tom čo ju v živote najviac motivuje a predovšetkým o jej vlastnom projekte INSPIRIT.

Ľudia si ju pamätajú vďaka tancu a exotickému vzhľadu. Vierka Ayisi rozbieha svoj projekt, v ktorom prepojila všetko, čo najviac miluje
Zdroj: Vierka Ayisi

Vierka, ahoj! Poznáme ťa predovšetkým vďaka tancu. Momentálne si sa však pustila do zaujímavého projektu. Čo nám o ňom prezradíš?

Ahojte! Dá sa povedať, že sa momentálne už tancu, ako takému nevenujem. Skôr sa venujem prepájaniu tanca do formy cvičenia. Mojim najaktuálnejším projektom od januára 2017 je projekt s názvom INSPIRIT a súčasťou tohto projektu, okrem iného, sú aj inštruktážne cvičenia Fit Inpirit, ktoré sú publikované na YouTube. 

Čo si môžeme pod tým predstaviť?

Do týchto cvičení som preniesla svoju lásku k tancu a pohybu. Vo videách spájam dokopy rozcvičku, posilňovacie cviky, ľahké tanečné prvky a súčasťou je aj výučba jógy. Ja osobne, čo sa cvičenia a pohybu týka, sa venujem za posledné obdobie primárne joge.

Fit Inspirit je jedno z prvých cvičení celého projektu. Čo navyše nám tento program ponúka?

Áno, samotné cvičenie Fit Inpirit je len prvým krokom celého projektu Inspirit. Celkovo Inspirit zahŕňa niekoľko zaujímavých bodov a aktivít, ktoré stále rozširujem a obohacujem o nové príležitosti pre záujemcov nielen v oblasti jogy, ale taktiež v rámci udržiavania si svojho mentálneho zdravia. Pod záštitou Inspirit organizujem pravidelné jogové a pohybové workshopy, pobyty a exotické sústredenia. Viackrát do týždňa mám aj hodiny jogy v Bratislave pre verejnosť. Okrem toho sa venujem písaniu lifestyle blogov a sem tam aj prednášam na zaujímavé témy o meditácii, sebapoznávaní a duševnom zdraví. Sú to témy, ktoré sa podvedome či vedome týkajú takmer každeho z nás.

Ľudia si ju pamätajú vďaka tancu a exotickému vzhľadu. Vierka Ayisi rozbieha svoj projekt, v ktorom prepojila všetko, čo najviac miluje
Zdroj: Vierka Ayisi

Si zástankyňa zdravého životného štýlu, nefajčíš ani nepiješ, pravidelne cvičíš jogu a zaujímaš sa o ezoteriku. Viedli ťa k tomu rodičia od detstva alebo si si k tomu cestu našla postupne?

To je pravda a dokonca som aj celý život vegetaruánkou. Dá sa povedať, že hlavným bodom celého môjho životného štýlu sú moji rodičia, ktorí ma viedli práve týmto duchovnejším a zdravším smerom od ranného detstva. A to postupné formovanie samej seba, sebapoznávanie a pochopenie toho čo je pre mňa, pre moje telo a pre moju mysleľ správne, bolo takou mojou prirodzenou osobnostnou evolúciou. 

Čo je tvoja najväčšia motivácia? 

Verím, že to, aký máme na život samotný náhľad, aké myšlienky si myslíme, ako premýšľame o samom sebe, o svojom prostredí a ostatných ľuďoch, tvorí celé naše prostredie a všetko, čo nám do života prichádza. Motiváciou je pre mňa to, že čím lepším človekom sa aj vnútorne aj navonok stanem, čím lepšiu energiu, náladu a myslenie budem šíriť, tým viac mi budú prichádzať do života veci a ľudia, ktorí sú v súlade práve z vibráciou a spôsobom môjho žitia, myslenia a prejavu. 

Žila si v Dubaji, kde si bola inštruktorkou tanca. Ako by si porovnala život tam a tu. 

Život v Arabských Emirátoch, teda konkrétne v Dubaji je podľa môjho osobného názoru úžasný a na veľmi vysokej úrovni. Čo sa to týka kultúry, umenia, alebo športu a cvičenia. Mala som možnosť pracovať pri skupinových tréningoch ale taktiež súkromných hodinách s miestnymi ženami.

Ľudia si ju pamätajú vďaka tancu a exotickému vzhľadu. Vierka Ayisi rozbieha svoj projekt, v ktorom prepojila všetko, čo najviac miluje
Zdroj: Vierka Ayisi

Čím sa líšia tamojšie ženy od Sloveniek? 

Ženy v Emirátoch sú naozaj veľmi krásne a mali veľký záujem o cvičenie. Mali foremné, ženské postavy a boli veľmi vzdelané a milé. Keď prišlo k cvičeniu, prišli oblečené v športovom oblečení, väčšinou v dosť priliehavom a vyzývavom. Myslím si, že ženy sú vo väčšine na celom svete rovnaké, a preto aj ony sa veľmi starajú o svoj fyzický vzhľad. Tiež majú rady rôzne formy detoxikácie, cvičení a diét, ako aj ženy u nás. Jediný rozdiel je v ich náboženskej kultúre, a teda zahalovanie sa na verejnosti. Ale pod všetkými tými zásterami sú v podstate také, ako ženy všade. No a sú veľmi známe tým, že rady chodia na skrášľovacie pleťové procedúry, čo je naozaj vidieť, pretože takmer každá z nich má nádhernú čistú bezvráskovú pleť.

Veľa aj cestuješ. Je krajina, kde by si možno chcela žiť viac ako na Slovensku?

Áno, milujem cestovanie! Navštívila som už veľmi veľa krajín sveta. Keby som si mala vybrať, kde by som chcela žiť okrem Slovenska, tak asi Singapur alebo opäť Dubaj. No a samozrejme milujem tropickú prírodu a zbožňujem život na ostrove.  Chodievam však do exotiky tak často ako sa len dá, aby som načerpala energiu a silu.

Ľudia si ju pamätajú vďaka tancu a exotickému vzhľadu. Vierka Ayisi rozbieha svoj projekt, v ktorom prepojila všetko, čo najviac miluje
Zdroj: Vierka Ayisi

Tanec si študovala aj v New Yorku. Ako ťa táto skúsenosť profesionálne vyformovala? Nemala si niekedy nutkanie tam ostať žiť možno práve aj kvôli  sľubným príležitostiam?  

Keď som bola mladšia, pravidelne sme chodievali s ocinom do New Yorku. Mali sme tam vzdialenú rodinu a teda moje tínedžerské roky výrazne ovplyvnili zážitky a čas strávený v Amerike. Jedno obdobie som tam chodievala dosť pravidelne a potom som tam aj na nejakú dobu zostala. Nepresťahovala som sa tam však úplne, New York sa stal skôr takým mojím druhým domovom. No a časom sa zo mňa nejako vytratila túžba sa tam presťahovať, asi aj tým že som si uvedomila, že by som radšej žila pokojnejším spôsobom života. Mám to tam však veľmi rada, rada tam chodievam a mám tam aj veľa priateľov.

Ktorý tanečný štýl je tvoj najobľúbenejší?

Moderný hip-hop spojený s rôznymi prvkami iných tanečných štýlov. V podstate to, čo vidíme v tých najnovších videoklipoch od všetkých najslávnejších svetových umelcov. Mám veľmi rada aj afro, dancehall a ladies style tanec, ktorý napríklad hlavne poznáme od Beyonce.

Aké projekty pripravuješ do budúcnosti? Na čo sa môžeme tešiť?

Určite by som sa veľmi rada posúvala ďalej v smere života, v ktorom momentálne som. Takisto plánujem rozširovať a posúvať ďalej aj projekt Inspirit. Mám veľkú túžbu do budúcna napísať knihu, veľa cestovať a organizovať exotické jogové pobyty a  pripravovať aj ďalšie nové krásne eventy a podujatia.

V povedomí ľudí si aj pre svoj exotický pôvabný zapamätateľný vzhľad. Pre mnohé ženy si určite inšpiráciou. Máš špeciálne triky ako sa o seba starať?

Nooo, tak asi najlepšie je udržiavať sa vo fyzickej kondícii, cvičiť akýkoľvek pohyb, ktorý nás baví. Nezabúdať aj na čas sama pre seba, na svoju kreativitu a zábavu. Dôležité je byť s ľuďmi, ktorých milujeme, ktorí nás inšpirujú a emotívne obohacujú. Je dobré udržiavať sa v dobrom prostredí, s dobrými ľuďmi, pretože to má veľký dopad na našu psychiku a chuť starať sa o seba.  Tiež je treba rozvíjať sa  duchovne, vedome si uvedomovať pocit vďačnosti, nájsť si čas na meditáciu alebo aspoň sedenie v tichosti na par minút každý deň. Byť čo najviac v prírode, čítať, posúvať sa akýmkoľvek pozitívnym spôsobom vpred. A cvičiť yogu.

Vierka, ďakujeme ti za rozhovor! Čo by si odkázala na záver našim čitateľkám? 

Ze sa nesmieme prestať vyvíjať, rozvíjať si svoje schopnosti a otvárať si nové a širšie obzory. Je určite dôležité mať sen, ambíciu, a následovať ho, pretože nás to naučí mať disciplínu a silnú vôlu. Ale je veľmi dôležité, aby sme sa nezamilovali do tohto sna a boli flexibilní a otvorení aj novým nápadom, príležitostiam a hlavne skúsenostiam. Pretože práve prostredníctvom rôznych skúseností a zážitkov zisťujeme, čo v živote chceme a čo zase nie. 

Viac o Inspirit si môžete pozrieť na FB, web stránke alebo na Instagrame Vierky.

Domov
Zdieľať
Diskusia