Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. septembra 2017, 10:11
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Otrasná autobusová stanica v Bratislave končí. Od 1. októbra sa definitívne zavrie

ZAUJÍMAVOSTI VACUUMLABS
Uložiť Uložené

Náhradná autobusová stanica sa nachádza neďaleko.

Rok 1983. Odvtedy je otvorená dnešná budova autobusovej stanice na Mlynských nivách. Za 34 rokov prešla len minimálnymi obmenami a aj keď v čase jej otvorenia predstavovala uspokojivú stavbu, teraz žijeme v 21. storočí a chcelo by to niečo viac než nefunkčné eskalátory, špinavé nástupištia a otrasný socialistický exteriér. A konečne sa toho dočkávame, autobusová stanica na ulici Mlynské nivy v Bratislave končí.

Mnoho Bratislavčanov neverilo, že k tomu naozaj dôjde, no predsa. Starú autobusovú stanicu už v rokoch 2019-2020 nahradí moderná Stanica Nivy, kombinácia medzi rekreačnou zónou, autobusovou stanicou a obchodným centrom. Nebude chýbať ani tržnica či zelená strecha s bežeckou dráhou či street-workoutom pod modrým nebom. Autobusová stanica na Nivách však musí ísť celá dole. Celý proces začne 1. októbra, kedy sa stanica uzavrie. Už navždy.

Otrasná autobusová stanica v Bratislave končí. Od 1. októbra sa definitívne zavrie
Zdroj: Aktron

Do otvorenia najmodernejšej stanice na Slovensku však bude cestujúcich obsluhovať dočasná autobusová stanica. Nenechaj sa však zmiasť slovom dočasná, vyzerá ďaleko lepšie než tá súčasná. V noci na prvého októbra sa do areálu presťahujú všetky autobusy i s personálom a hneď na ďalšie ráno vypraví nová stanica prvý regionálny spoj. Nebudú chýbať čakáreň, digitálne tabule s aktuálnymi odchodmi, zeleň, toalety, cyklostojany, miesta na dobitie telefónov, a ani parkovanie.

Náhradná autobusová stanica sa bude nachádzať na Bottovej ulici, štyri minúty od starej autobusovej stanice. Cesta je prehľadne vyznačená šípkami a v podstate stačí prejsť len cez prechod a chvíľu sa vydať po chodníku. Stránku stanice s najnovšími novinkami nájdeš na tomto odkaze.

Anketa:
Bude ti stará stanica chýbať?
Áno
Nie
Áno
20 %
227 Hlasov
Nie
80 %
885 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia