Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2017, 19:24
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Tom Cruise vyslyšal prosby fanúšikov! Kultový Top Gun od Tonyho Scotta sa dočká pokračovania

FILMY A SERIÁLY TOM CRUISE TOP GUN 2
Uložiť Uložené

Herec opäť zasadne do kokpitu.

Top Gun od Tonyho Scotta z roku 1986 sa aj u nás teší pomerne veľkej popularite. Okrem toho, že pomohol rozbehnúť kariéru Toma Cruisea, pôsobil aj ako efektné náborové video pre budúcich pilotov. Pokračovanie sa plánovalo už nejaký ten čas, nikdy však nedošlo k samotnej realizácii. Samotný Cruise však teraz v austrálskej rannej show Sunrise potvrdil prípravu druhého dielu. „Bude Top Gun 2? Prosím povedzte, že sa ho dočkáme!“ vyzvedal moderátor. „Dočkáte,“ odpovedal Cruise. „Začneme natáčať pravdepodobne budúci rok. Herec sa už dávnejšie vyjadril, že pokračovaniu sa vôbec nebráni, ba naopak. Rád by sa vraj do úlohy pilota Petea "Maverick" Mitchella vrátil.

Tom Cruise vyslyšal prosby fanúšikov! Kultový Top Gun od Tonyho Scotta sa dočká pokračovania
Zdroj: Paramount Pictures

Že dvojka skutočne vznikne potvrdil aj producent Jerry Bruckheimer (produkoval aj pôvodnú Scottovu snímku). Zároveň dodal, že pokračovanie by malo reflektovať zmenu doby a zamerať sa na využívanie dronov, ktoré nepotrebujú ľudskú posádku. Piloti sa teda pomaly, ale isto stávajú minulosťou...

Top Gun oslávil minulý rok svoje 30. narodeniny, okrem Cruisea si v ňom zahrali aj Kelly McGillis, Val Kilmer, Anthony Edwards či Tom Skerritt. Akadémia ho poctila Oscarom za najlepšiu pieseň Take My Breath Away. V roku 2015 ho knižnica Kongresu Spojených štátov zaradila do Národného filmového registra a označila ho za "kultúrne, historicky a esteticky významný". Máte z prípravy dvojky radosť? Koho by ste radi videli na režisérskej stoličke?

Domov
Zdieľať
Diskusia