Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2017, 10:21
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Takto môže vyzerať chystaný Karoq SportLine či najsilnejší Karoq RS, ktorý Škoda zatiaľ nepotvrdila

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Dobre známy grafik opäť predpovedá budúcnosť.

Ako je už posledné roky zvykom, v jeden deň automobilky predstavia svoju významnú novinku, na druhý deň sú už internety plné toho, aké následné karosárske verzie či výkonnostne varianty asi prídu. Obdobný osud samozrejme postihol aj len pred pár dňami predstavenú Škodu Karoq, teda úplne nové stredne veľké SUV, ktoré nahradzuje doterajší model Yeti. Veľkú novinku z Mladej Boleslavi sme vám predstavili skutočne podrobne, preto už asi viete, s akými motormi či verziami najnovšia škodovka prichádza, respektíve odstupom času príde. Povedať treba, že Karoq vyvolal naozaj veľký rozruch, dokonca aj samotná prezentácia v Štokholme lámala rekordy v počte online sledovateľov. Niet divu, keďže SUV-čka sú stále veľkým hitom (obzvlášť tie kompaktné) a nie každý má v hľadáči a môže si dovoliť väčší, až 7-miestny Kodiaq. Ako už teda vieme, vôbec najsilnejšiu verziu zhmotňuje model 2.0 TDI s výkonom 140 kW / 190 koní a 400 N.m. Vrchol v ponuke s akceleráciou 7,8 sekundy na stovku a maximálkou 211 km/h bude štandardne vybavený pohonom 4x4 a 7-stupňovou automatickou prevodovkou. Samozrejme, okamžite sa na rad dostavili otázky, či a ak áno, tak kedy vznikne verzia RS.

Odporúčané
Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov 27. decembra 2023, 10:30

Nie je žiadnym tajomstvom, že v Škode si uvedomujú nemalý dopyt po silnejších SUV-čkách, ostatne, dôkazom toho je potvrdenie modelu Kodiaq RS pre budúci rok. Pokiaľ však ide o Karoq RS, zatiaľ zo strany automobilky nepadlo ani pol slova, takže nič oficiálne napísať nemôžeme. Lenže, my dobre vieme, že koncernový Seat čo-nevidieť predstaví Atecu s dodatkom Cupra, ktorá má mať až okolo 300 koní. To pochopiteľne od Karoqa očakávať nemôžme (išlo by tak o najsilnejšiu Škodovku, čo by nedávalo zmysel), veci sa ale majú tak, že Karoq vo verzii RS s dvojlitrovým TSI-čkom by podla zákulisných informácií prísť mal. Kedy sa tak stane je priskoro riešiť, dávalo by to ale po boku modelov s plaketami RS zmysel. Viac než jasné však je, že v sklonku len niekoľkých mesiacov určite príde vyhotovenie Monte Carlo alebo teda SportLine. Jeho teoretickú podobu nám naznačuje opäť známy maďarský grafik X-Tomi, ktorý obdobne predznamenával aj atraktívnejšie podoby Kodiaqa, a tie naozaj len s drobné odlišnými detailmi prišli (prídu). Na fotografiách nižšie si tak môžete pozrieť možnú podobu oboch spomínaných variantov.

Domov
Zdieľať
Diskusia