Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2017, 23:05
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Hľadali míny a nečakane objavili rovno bojové lietadlo z druhej svetovej vojny. Sovieti si ho pred rokmi požičali od americkej armády

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO RUSKO
Uložiť Uložené

Potápači zostali celkom zaskočení.

Kerčský prieliv spájajúci ukrajinský Krym a Rusko sa ruskí inžinieri a robotníci momentálne snažia prepojiť aj obrovským mostom, lenže pred jeho samotnou stavbou musia oblasť dôkladne preskúmať, či sa tam náhodou nenachádzajú zabudnuté míny a bomby spred desiatok rokov. Prípadný nešťastný výbuch by mohol celú konštrukciu zničiť, a tak sa v prielive odohrávajú prieskumy, pri ktorých sa najnovšie podarilo objaviť havarované vojenské lietadlo ešte z druhej svetovej vojny.

Lietadlo typu Curtiss P-40 Warhawk skončilo vo vodách prielivu pred viac než 70 rokmi, a tak v súčasnosti nevieme povedať, čo predchádzalo samotnej havárii. Zaujímavosťou na havarovanom lietadle je aj fakt, že aj keď bolo lietadlo skonštruované na pôde Spojených štátov amerických, tento konkrétny kus nepatril do americkej letky, pretože bolo požičané Sovietom. Vylovené lietadlo bude v najbližších dňoch bližšie preskúmané a neskôr ho zrejme zaradia do stálej expozície jedného z ruských múzeí, a tak je celkom možné, že sa o jeho osude ešte dozvieme čosi konkrétnejšie.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30



Domov
Zdieľať
Diskusia