Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2017, 23:15
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 8 bude asi meškať, Apple vraj má dodávateľské problémy. V kuloároch sa šušká až o začiatku roka 2018

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Tak toto by mohlo bolieť.

Vec, ktorú by počas roka, kedy iPhone čaká oslava desiateho výročia, nečakal ani ten najväčší fanúšik Androidu, bude zrejme realitou. Po internete sa začala šíriť panika, pretože môže kvôli dodávateľskému reťazcu nastať až niekoľkomesačné presunutie predstavenia netrpezlivo očakávaného iPhonu 8. A dôvod?

Niektorí dodávatelia kalifornského jabĺčka majú mať problémy s nedostatkom kľúčových komponentov, pričom slovo padlo aj o technických komplikáciách priamo z výroby a montáže. Prechod na zaoblené OLED displeje bez rámikov nie je prechádzka ružovou záhradou a podľa čerstvých špekulácií z kuloárov to teraz pocítil aj slabo pripravený dodávateľský reťazec výrobcu spotrebnej elektroniky z USA.

Informácie o možnom meškaní sa v priebehu posledných hodín objavili na viacerých top weboch, a to vrátane The Verge či BusinessInsider. Takmer všetky ale citujú analytikov z Deutsche Bank, ktorí odhadujú, že osmička tento rok na pulty obchodov nedorazí. Všetko vraj presunú na začiatok toho ďalšieho. O podobných zmenách zaužívanej septembrovej tradície sme však mohli počuť ešte v polovici apríla, kedy o nich písal Bloomberg, alebo na začiatku marca, kedy ich zase zmienil japonský web MacOtakara.

Bolo by niečo také možné?

Samozrejme, ale pochybujem, že tak skúsená spoločnosť spravila až tak fatálnu chybu. Najmä v čase, kedy záleží na každom jednom dni. Konkurenčný súboj začal v roku 2017 naberať na obrátkach, za čo môže ako neustále rastúce množstvo drzej konkurencie, tak aj čoraz odvážnejšie vizuálne inovácie.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Pokiaľ by predstavenie predsa len presunuli na január alebo február, existuje tu nemalá šanca, že Apple stratí celkom slušné množstvo lojálnych fanúšikov, ktorí očakávajú iPhone 8 s neskutočne obrovským nadšením. Chýba im totiž poriadna zmena zastaralého priemyselného dizajnu a celý rad technologických inovácií, ako je napríklad rýchle či bezdrôtové nabíjanie batérie. A najviac to pocíti Samsung, pretože nedávno predstavený hi-tech smartfón Galaxy S8 v takom prípade zožne možno neočakávané úspechy.


Domov
Zdieľať
Diskusia