Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2017, 10:25
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Najdrahšou krajinou sveta sú Bermudy, Slovensko prevyšuje svojich susedov. Kde na svete ti na bežný život treba najviac a najmenej peňazí?

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Kam by mali viesť tvoje kroky za lacnejším životom?

Pomaly ťa už prestáva baviť život na Slovensku a chcel by si sa poobzerať po ďalších krajinách na našej planéte, aby si našiel tú, v ktorej by sa ti žilo o čosi lepšie? Jedným z najväčších faktorov pri výbere novej krajiny na život je určite tvoje finančné zabezpečenie, a tak sa spoločne môžeme pozrieť na zaujímavú mapu sveta, o ktorú sa postaral portál MoveHub. Tím z tohto portálu sa pustil do študovania najrôznejších cien a štatistík, aby potom mohol zostaviť rebríček krajín, v ktorých je život najlacnejší a v ktorých zase úplne najdrahší. Pri zostavovaní rebríčka bola najdôležitejším ukazovateľom premenná zvaná Index spotrebiteľských cien, v angličtine Consumer price index, čo je prakticky hodnota definovaná na základe súboru cien služieb a tovarov v jednotlivých krajinách.

Ide o jednu z najspoľahlivejších metód, ako porovnať výšku nákladov na život všade po svete a podľa údajov portálu MoveHub sa tak vôbec najdrahšou krajinou stali Bermudy. Na tomto súostroví síce žije len okolo 70-tisíc ľudí, ale nachádzajú sa na ňom vojenské základne Spojeného kráľovstva aj Spojených štátov amerických a okrem toho je miestna daňová politika veľmi zhovievavá k ľuďom s väčšími majetkami, čo postupne zdvíha aj náklady na život. Bermudy pritom predbehli Švajčiarsko, ktoré sa na prvom mieste držalo v minulosti, a na popredných priečkach sa umiestnil aj Hongkong, Island či Singapur s Nórskom. Čo sa týka Slovenska, podľa údajov z mapy portálu MoveHub sa náklady na život v našej krajine pohybujú v celkom prijateľných medziach, aj keď by mali byť o čosi vyššie v porovnaní s našimi susedmi. Česko, Poľsko, Maďarsko aj Ukrajina sú na tom s nákladmi na život lepšie, ale Rakúšania nás samozrejme prevýšili. Nachádzame sa preto približne na úrovni Litvy, Lotyšska, Grécka či Estónska, ak sa chceme porovnávať s ďalšími európskymi krajinami, a vo svete zase so štátmi ako Čína, Saudská Arábia alebo Argentína s Brazíliou.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Na opačnom konci spektra sa napokon umiestnil Egypt, kde je život vo všeobecnosti najlacnejší, a za ním nasledovala India, Pakistan, Nepál a Sýria. Susedná Ukrajina skončila na 7. mieste spomedzi najlacnejších krajín na život a z blízkych krajín by sme mohli spomenúť ešte Moldavsko, Macedónsko a Albánsko, kde by sa tvoje náklady na život tiež nemohli vyšplhať do obludných výšok.  

Najdrahšou krajinou sveta sú Bermudy, Slovensko prevyšuje svojich susedov. Kde na svete ti na bežný život treba najviac a najmenej peňazí?
Zdroj: Movehub
Domov
Zdieľať
Diskusia