Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2017, 19:41
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Dopraj si luxus v podobe súkromného IMAXu či robotickej obsluhy vo futuristických newyorských apartmánoch. Jediným háčikom je päťmiliónová cena

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Luxusné apartmány od svetoznámej Zahy Hadid však za svoju cenu rozhodne stoja.

Zaha Hadid je jedna z najznámejších architektiek. Jej tvorba sa vyznačuje zaoblenými tvarmi, pričom zvyčajne totálne ignoruje geometrickú pravidelnosť. Ak by sme o nej povedali len toľkoto, perfektnou ukážkou tejto zosnulej architektky by bol nasledujúci projekt s názvom HighLine, ktorý je zároveň aj jej posledným. Kompletné otvorenie je v roku 2024, prvá časť by však mala byť dokončená už tento júl. No čo tento nezvyčajne vyzerajúci komplex vlasne ponúka?

Dopraj si luxus v podobe súkromného IMAXu či robotickej obsluhy vo futuristických newyorských apartmánoch. Jediným háčikom je päťmiliónová cena
Zdroj: Related Companies

Za 4,9 milióna dolárov dostaneš priam futuristický luxus. Za projektom HighLine stojí developer s úsmevným názvom Related Companies. Celý komplex je vysoký 41 metrov a ponúka 40 apartmánov za spomenutú cenu, s nimi sú však v ponuke aj dva penthousy za astronomických 50 miliónov dolárov. Najväčší apartmán dosahuje veľkosť až 613 metrov štvorcových. Pozrime sa však na to, kde spočíva tá pravá unikátnosť. HighLine má v sebe niečo ako automatizovanú garáž, ktorá po odparkovaní auto umiestni a prihlásením sa do systému zas naopak auto privolá. Hneď vedľa garáže sa nachádza súkromné odhlučnené IMAX kino s kapacitou dvanásť ľudí. Ďalej kúpeľe, wellness, fitness centrum a bazén s 23-metrovým priemerom. Všetko funguje na takzvanom condo štýle, čo znamená, že majitelia apartmánov ich ďalej prenajímajú. Nižsie v galérii máš priložené vizualizácie, developeri zatiaľ veľa odhaľovať nechcú, aj napriek tomu, že už ponúkajú osobné obhliadky. Pozdáva sa ti takéto bývanie?

Domov
Zdieľať
Diskusia