Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2017, 21:10
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Dátum premiéry 7. série Game of Thrones odhalený! Kedy sa vrátime do Westerosu, ktorý čaká vojna ľadu a ohňa na čele s Jonom Snowom a Khaleesi?

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Pokračovanie najväčšieho seriálu súčasnosti od HBO dorazí už čoskoro.

Tak sme sa dočkali. Nemôžeme sa tváriť, že nejde o veľký a možno aj prehnaný hype, ale posledné udalosti v Game of Thrones priniesli fanúšikov seriálu do neba. Čakajú nás veľké veci a každý sa teda už nevie dočkať, akým veľkolepým štýlom nám ich Benioff, Weiss a všetci kompetenentí podajú. Pokiaľ si chcete pokaziť prekvapenia, môžete si prečítať náš článok, ktorý prakticky odhaľuje všetko, čo sa v 7. sérii stane, keďže HBO nedokázalo zabrániť úniku scenára. Našťastie, internet nebol plný spoilerov a človek v Česku a Slovensku, ktorý nemal záujem dozvedieť sa ich, sa k nim nijako náhodne nedostal. Stále je nás tak veľa nevedomých, očakávajúcich grandióznu sériu, a tá podľa všetkého aj príde. Po prvom plagáte dnes HBO oficiálnou cestou konečne odhalilo dátum jej premiéry. Návrat do Westerosu, kde sa schyľuje k hneď dvom osudovým bitkám/vojnám sa uskutoční 16. júla, čo je skvelé, keďže sme možno čakali vzdialenejší dátum. K odhaleniu došlo veľmi zaujímavým spôsobom, kedy sa musel roztopiť ľad okolo tabuľky nahrievanej ohňom. Nanešťastie to trvalo viac ako hodinu, čo je trestuhodné. Skutočne nemáme všetci na práci nič lepšie než sledovať hodinu sa roztápajúci ľadový obdĺžnik. Bravo HBO.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

My sa ale môžeme venovať informáciám, ktoré poznáme vďaka kastingovým požiadavkám, prípadne vyjadreniam hercov. Ak sa však nechcete ukrátiť ani o najmenšie drobnosti, ďalej nečítajte. Čo sa týka očakávaných návratov, môžeme sa tešiť na Mormonta, ktorý svoj boj so zákernou chorobou ešte nevzdal. Podľa všetkého na nás párkrát žmurkne aj Gendry. Povráva sa, že na konci 6. sérii už konečne dovesloval. Predstavitelia oboch postáv boli videní na natáčaní, takže ich prítomnosť v 7. sérii môžeme brať takmer s istotou. 

Dátum premiéry 7. série Game of Thrones odhalený! Kedy sa vrátime do Westerosu, ktorý čaká vojna ľadu a ohňa na čele s Jonom Snowom a Khaleesi?
Zdroj: HBO

A čo sa týka epickej epizódy na štýl Battle of the Bastards, údajne nás čaká stret Severu, Tyrellovcov a Lannisterovcov. Nepochybne bude v hre veľa frakcií, možno dokonca všetci veľkí hráči. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o najväčší televízny stret na bojisku v stredovekom štýle. Potvrdiť to nemôžeme, ale reč je o 500 komparzistoch a rovno 100 koňoch (je teda možné, že pomáha aj Vladimír Furdík). Komparz sa rovná tomu z Battle of the Bastards (počty vojakov sa vždy môžu navýšiť pomocou CGI), no koní je o rovných 30 viac, takže môžeme čakať slušný nájazd. Viac sa o tom dočítate tu a tu.

Okrem najväčšej bitky seriálu sa fanúšikovia bojových stretov a vojenských záležitostí môžu pripraviť na celkom nové postavy. Kasting sa totiž zameral na vojnového generála. Herec by mal byť skúsenejší a vo veku od 40-55 rokov. Okrem toho sa hľadá aj kňaz vo veku okolo 60 rokov. Znamenať to môže všeličo, no všetci dobre vieme, ako dopadla septa vo finále poslednej série. Jednou z hlavných nových postáv bude silný bojovník vo veku 35-45 rokov. Herec by mal mať zodpovedajúcu postavu, mal by vedieť dobre bojovať a taktiež ho čaká dosť dialógov, takže to nebude obyčajná horda svalov. Pridať by sa mali aj postavy mestských strážcov, obchodníka, ale i krásnej mladej ženy, ktorej herečka sa na plátne objaví nahá. Kompletný výpis nájdete tu. Ak sa chcete o 7. sérii, respektíve o Game of Thrones celkovo dozvedieť viac, klikajte sem.

Dátum premiéry 7. série Game of Thrones odhalený! Kedy sa vrátime do Westerosu, ktorý čaká vojna ľadu a ohňa na čele s Jonom Snowom a Khaleesi?
Zdroj: HBO
Domov
Zdieľať
Diskusia