Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2017, 15:07
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Festival Grape obohacuje svoj lineup o elektroniku - Dirtyphonics, Kollektiv Turmstraße a Georgea FitzGeralda

HUDBA
Uložiť Uložené

Francúzsko, Nemecko a Veľká Británia. Umelci z týchto krajín budú v lete v Piešťanoch zastupovať elektronickú hudbu.

Ako iste vieš, minulý týždeň sme sa dozvedeli štyri mená, ktoré doplnili po tých decembrových (a nezabúdajme aj na Toma Odella a Júníusa Meyvanta) zostavu festivalu Grape. Organizátori na Facebooku prisľúbili, že ešte ten týždeň sa dočkajú aj priaznivci elektronickej hudby, no nakoniec sa tak nestalo a museli sme si počkať až do dnes. Nuž, na dobré sa oplatí čakať a ani teraz tomu nebude inak. Poďme si ich predstaviť.

Dirtyphonics sú hviezdami drum and bassu a dubstepu až hybridu. Pochádzajú z Francúzska, odkiaľ sa okrem iného vykľuli aj rôzne ďalšie legendárne mená elektronickej hudby. Trio v zložení Charly Barranger, Julien Corrales a Julien Lignon vydalo svoj debutový album Irreverence v roku 2013 aj napriek tomu, že chalani spolu pôsobia už od roku 2004 a za sebou majú spolupráce so Skrillexom, britskými Foreign Beggars či Steveom Aokim. Nerobí im problém miešať napríklad metal, drum and bass či drumstep.

Nemecká dvojka Kollektiv Turmstraße pochádza z nemeckého Hamburgu, žánrovo sa cítia doma v house až minimal techne a počúvanie ich skladieb pôsobí ako pastva pre dušu. Duo Christian Hilscher a Nico Plagemann sa spoznali pred 19 rokmi, kedy sa stretli na akcii, kde boli obaja náhodou zabookovaní a podľa nich "bolo nevyhnutné, aby sa skamarátili". Aj napriek tomu, že single vydávali už dlhšie, ich debutový album Verrückte Welt uzrel svetlo sveta až v roku 2006. Posledné EP s názvom Sry I'm late vydali pod Solomunovým Diynamic v roku 2015 a minulý rok vystúpili aj na Tomorrowlande v Belgicku či Brazílii. 

George FitzGerald je britský DJ a producent žijúci v kolíske techna, Berlíne. Jeho produkcia ti ponúkne viac melodický house a garage spojený s tvrdými a nabitými techno bicími, na ktorých sa budeš doslova vlniť. George vydal svoj debutový album Fading Love pred dvoma rokmi a za sebou má napríklad vystúpenie v legendárnom londýnskom klube Fabric, viackrát odohral svoje Boiler Room sety a dokonca ho neminul aj Essential Mix v BBC Radio 1.

Grape festival bude toto leto v dňoch 11. a 12. augusta na Letisku Piešťany a prídu napríklad aj The Naked and Famous, Two Door Cinema Club, Moderat, Tom Odell, Metronomy, Aurora, Cigarettes After SexJúniús Meyvant. Ak chceš byť informovaný aj naďalej, sleduj Grape na Facebooku alebo www.grapefestival.skkde si môžeš zakúpiť lístky.

Domov
Zdieľať
Diskusia