Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2016, 13:33
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Grape posilňuje ďalší ročník o dve zahraničné mená. Sú nimi Tom Odell a Júníus Meyvant

HUDBA
Uložiť Uložené

Dokopy poznáme už sedem mien... a to je len december.

Predvčerom zmizla štvrtá várka vstupeniek, čo činí celkovo za 6 dní predaja cez 7000(!) zakúpených lístkov. Musíme uznať, že veľmi slušné. A že to nie je jediná vec, čím sa môže Grape festival pochváliť okrem predošlých piatich predstavených mien, potvrdzujú aj ďalší dvaja interpreti, ktorí tak dopĺňajú už teraz nažhavený line-up na rok 2017.

Prvým je Tom Odell, ktorý zlomí nejedno srdce nežnejšieho pohlavia. Singel Another Love (ktorý má na YouTube cez 130 miliónov zhliadnutí) vydaný štyri roky dozadu už vtedy zvestoval skvelú budúcnosť talentovanému britskému spevákovi, rovnako aj zaradenie skladby kritikmi do rebríčka BBC Sound of 2013. V tom istom roku dostal indiepopový skladateľ a spevák na Brit Awards cenu Critics' Choice Award a v nasledujúcom nominácie na British Male Solo Artist a British Breakthrough Artist. Tom má za sebou už aj vystúpenie v bratislavskej Starej tržnici, svoju druhú štúdiovku vydal len v júni tohto roku s názvom Wrong Crowd a na konte aj tri EPčka, pričom neprešli ani tri týždne od vydania toho posledného s vianočnou tematikou, Spending All My Christmas With You. Jeho špecialitou sú však precítené a oduševnené live vystúpenia, ktorými vtiahne svojich poslucháčov do svojej hudby a textov.

Druhým dnešným pánom na holenie je Júníus Meyvant, jeden zo zástupcov nekonečného radu talentovaných islandských umelcov, ktorí prinášajú svojou hudbou vždy niečo špecifické a jasne rozoznateľné. Júníusov debut Floating Harmonies uzrel svetlo sveta v lete a jeho budúcnosť sa začína sľubne rozbiehať. Príjemné melódie podporené silnou dychovou sekciou budú znieť v kompletnej zostave na piešťanskom letisku.

Grape festival sa uskutoční už 11. a 12. augusta 2017 na Letisku Piešťany. Doteraz potvrdenými umelcami sú Two Door Cinema Club, Moderat, Tom Odell, Metronomy, Aurora, Cigarettes After Sex a Júníus Meyvant. Lístok si kúpiš na oficiálnych stránkach www.grapefestival.sk. Pre viac informácii sleduj Grape festival na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia