Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2017, 9:04
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Zabudni na miliardárov, Bill Gates sa raz stane rovno bilionárom. Pri súčasnom raste majetkov najbohatších ľudí to dlho nepotrvá

ZAUJÍMAVOSTI BILL GATES
Uložiť Uložené

Onedlho budeme musieť premenovať rebríčky.

Najbohatším mužom na svete je v súčasnosti s obrovským náskokom Bill Gates. Jeho majetok sa stále odhaduje na približne 84,7-miliardy dolárov, čo je o viac než 10 miliárd viac v porovnaní s jeho prenasledovateľom Warrenom Buffettom. Pri aktuálnom pohľade na tento rebríček ti musí byť jasné, že najbohatší miliardári majú pred sebou ešte dlhú cestu, kým sa z nich stanú bilionári, ale možno to také zložité ani nebude.

 


Organizácia Oxfam sa detailne pozrela na vývoj majetkov najbohatších ľudí na svete a zhodnotila, že v nasledujúcich 20 rokoch sa Bill Gates pokojne môže stať historicky prvým bilionárom na Zemi. Na toto tvrdenie prišla tak, že analyzovala rozsah majetkov a ich nárast za posledné roky, vďaka čomu im vyšlo, že majetky súčasných miliardárov sa budú len a len znásobovať. V roku 2009 žilo na svete 793 miliardárov s celkovým spoločným majetkom 2,4-bilióna dolárov. O 7 rokov neskôr, v roku 2016, stúpla hodnota majetkov 793 najbohatších ľudí na približne 5 biliónov dolárov, čo je slušný 11-percentný ročný nárast. Ak by to takto pokračovalo aj v nasledujúcich rokoch, do roku 2042 sa z Gatesa môže stať prvý bilionár aj napriek tomu, že sa neustále snaží čoraz viac podporovať svoje charitatívne aktivity. Oxfam hovorí, že ak človek dosiahne istú majetkovú hranicu a nedokáže svoje peniaze prakticky nikdy minúť, hodnota jeho majetku sa bude skôr či neskôr neustále zvyšovať. Dnes 61-ročný miliardár by v roku 2042 dosiahol vek 86 rokov, čo je ešte stále celkom realistická predstava, a tak sa onedlho môžeme tešiť na nové rebríčky s titulom „Svetoví bilionári“, ktoré nahradia terajších miliardárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia