Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2017, 12:10
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Američania zadržali muža, ktorý spával s 20 miliónmi dolárov pod matracom. Bol súčasťou podvodov za miliardy

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Nie každý spáva s takýmto pokladom v posteli.

Vyšetrovateľom v americkom štáte Massachusetts sa podaril úlovok, o ktorom sa bude ešte dlhom rozprávať. Vykonali raziu v apartmáne Brazílčana Clebera Rochu podozrivého z účasti na pyramídovej schéme točiacej sa okolo spoločnosti TelexFree a po prehliadke obytných priestorov nakoniec narazili na vyššiu sumu peňazí ukrytú priamo v posteli podozrivého. Brazílčan mal pôsobiť ako kuriér v prípade, pri ktorom sa zakladateľ dnes už zbankrotovanej spoločnosti TelexFree rozhodol ilegálne dostať 40 miliónov cez zahraničné účty až do Brazílie, kde odletel po tom, čo sa prevalilo, že jeho spoločnosť funguje ako obyčajná pyramídová hra a namiesto zisku z produktov len vyťahuje peniaze zo samotných ľudí. Naivní ľudia sa prihlasovali a platili vstupné poplatky za to, že sa mohli stať promotérmi produktov TelexFree a pri každom predaji získavať percentá zo zisku.

Zadržaný Rocha teda na pokyn zakladateľa TelexFree Carlosa Wanzelera priletel do Spojených štátov amerických, odkiaľ mal postupne odniesť niekoľko miliónov dolárov, čo sa mu už nepodarí, pretože až 20 z nich bolo nájdených pod jeho matracom. Spoločnosť TelexFree pri vyhlasovaní bankrotu dlžila svojim zákazníkom celkovo až 5 miliárd amerických dolárov a je už len na súdoch, ako celý prípad dopadne.  

Američania zadržali muža, ktorý spával s 20 miliónmi dolárov pod matracom. Bol súčasťou podvodov za miliardy
Zdroj: US Attorney's Office
Domov
Zdieľať
Diskusia