Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2017, 10:51
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Vietnamec mal v bruchu celých 18 rokov zabudnuté nožnice. Žil bežným životom a až nedávno sa začal sťažovať na bolesti

ZAUJÍMAVOSTI VIETNAM
Uložiť Uložené

Nechali ich tam nezodpovední lekári pri operácii.

Moderná medicína sa rok čo rok posúva dopredu míľovými krokmi, sprísňujú sa bezpečnostné zásady a kladie sa väčší dôraz na bezchybnú starostlivosť o pacientov. V roku 1998 však bola situácia vo Vietname zrejme rozdielna, pretože muž menom Ma Van Nhat koncom minulého roku zistil, že mal v sebe po celé tie roky zabudnuté nožnice. Vietnamec bol roku 1998 operovaný po dopravnej nehode a keďže počas zákroku nebol pri vedomí, nemohol vedieť, že šikovným lekárom sa podarilo zašiť jeho ranu a doslova v nej zabudnúť nožnice.


Ma Van Nhat pritom 18 rokov žil svoj život bez značných zdravotných problémov a navštíviť lekára sa rozhodol až po tom, čo bolesti v oblasti brucha naberali na intenzite. Po vyšetrení ultrazvukom lekári neverili vlastným očiam, keď pri hrubom čreve objavili až 15 centimetrov dlhé medicínske nožnice a čudovali sa, ako to chlapík taký dlhý čas nemohol tušiť. Následný trojhodinový zákrok skončil úspechom, takže Ma Van Nhat už vo svojom bruchu žiadne zabudnuté nožnice nemá a vietnamskí úradníci dokonca začali vyšetrovanie, ktorého cieľom je nájsť a potrestať lekárom zodpovedných za toto neuveriteľné pochybenie.  

Odporúčané
PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie 5. marca 2024, 16:00


Domov
Zdieľať
Diskusia