Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2016, 13:01
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Len 14-ročný podnikateľ už zarobil cez 2 milióny eur. Najskôr pomáhal vodičom a potom sa mu vyplatila múdra investícia

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Harvey Millington si žije svoj sen.

Rytmus spieva vo svojej najnovšej skladbe o synoch, ktorí sa v živote k ničomu nepričinili a žijú len z peňazí svojich rodičov, čo v žiadnom prípade neplatí o 14-ročnom chlapcovi menom Harvey Millington. Už mnohokrát sme ťa oboznámili s príbehmi mladých ľudí schopných zarobiť veľké peniaze bez toho, aby im pomáhali rodičia a neustále sme prizvúkovali, že vek je iba číslo. Harvey sa ťa o tom pokúsi presvedčiť tiež, pretože v posledných dňoch doslova ovládol britské médiá vďaka niekoľkým podnikateľským krokom, ktoré z neho spravili doslova milionára.

Všímavý Harvey sa už odmalička zaujímal o najrôznejšie spôsoby, ako si privyrobiť zopár libier a nechcel vždy pýtať vreckové od svojich rodičov. Skúšal menšie brigády v susedstve, ale o príliš mladého chlapca sa firmy veľmi netrhali a on sa nechcel pretĺkať z jednej zle ohodnotenej brigády do druhej. Keďže sa Harvey pravidelne vozil v aute svojho otca a v médiách sa často objavovali správy, že nezodpovední vodiči zbytočne platia pokuty za to, že si zabudli zaplatiť daň z motorového vozidla, Harvey dostal skvelý a pritom úplne jednoduchý nápad. Aby vodičom uľahčil schopnosť rozpamätať sa na mesiac a presný dátum, kedy im platnosť zaplateného poplatku vyprší, začal vyrábať nálepky, ktoré potom stačilo nalepiť na čelné sklo automobilu a vodič pri pohľade na ne v priebehu pár sekúnd vedel, či je všetko v poriadku, alebo by už bolo potrebné začať šetriť na ďalšiu daň. Nemyslel si, že nálepky zožnú taký obrovský úspech, aký sa im podarilo dosiahnuť, a preto za ne začal pýtať zanedbateľné 4 libry. Jeho spoločnosť s názvom Tax Disc Reminder sa teda rýchlo zapísala do povedomia vodičov a vďačne sa jej zásoby nálepiek vyprázdňovali, čo sa nakoniec premenilo do zisku vo výške 100-tisíc libier. Mladý Harvey samozrejme úplne neovláda všetky pravidlá a povinnosti týkajúce sa podnikania, takže s týmito záležitosťami mu pomáhali rodičia, ale neodškriepiteľným faktom zostáva, že z jeho nápadu sa mu podarilo získať priam až neuveriteľnú čiastku. Ani zďaleka to však nebolo všetko.

Harvey sa potom rozhodol takmer polovicu zárobku investovať, keďže sa dozvedel, že peniaze by nemali len tak ležať doma, ale mali by sa priebežne zhodnocovať. Dôkladne sa poobzeral po okolí a vysolil až 40-tisíc libier za tri akre pôdy, kde plánoval pripraviť ideálne miesto pre ľudí na dovolenkách. Chcel svoju pôdu premeniť na luxusný kemping, lenže vtedy ešte netušil, že mu plány skríži developerská spoločnosť. Pozemok, ktorý Harvey len nedávno kúpil, odrazu začal zaujímať spoločnosť zameranú na výstavbu nových bytov a domov a keďže práve Harveyho kúsok pôdy im chýbal, rozhodli sa ho osloviť a rovno mu poslať finančnú ponuku. Za pozemok mu ponúkli závratné 2 milióny libier a Harvey v prvej chvíli vedel, že toto je ponuka, aká sa jednoducho neodmieta. Po konzultácii s rodičmi sa napokon rozhodol ponuku prijať a keďže spokojný zostal nielen on, ale aj samotná developerská spoločnosť, tento vzájomný obchod by sa dal považovať za veľmi úspešný.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Ani 2 milióny libier však Harveymu nedokázali zmeniť životný sen. Tínedžer by sa jedného dňa chcel stať policajtom a dokonca sa už pridal k policajným kadetom, takže aj s obrovským balíkom peňazí by rád pomáhal a chránil ostatných obyvateľov. A keby mu sláva stúpla do hlavy, jeho otec Howard sa už stihol vyjadriť, že by ho rýchlo naučil, ako to v živote skutočne chodí. Podľa neho je totiž Harvey skvelý a ambiciózny mladý človek, ktorý dobre vie, že v živote treba tvrdo pracovať na to, aby sa mu splnili všetky jeho sny.

Domov
Zdieľať
Diskusia