Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2016, 18:20
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Čo všetko ukrýva múzeum pohlavných orgánov na Islande? Vorvaňov nástroj atakuje takmer dva metre

ZAUJÍMAVOSTI ISLAND
Uložiť Uložené

Jedno z tých zaujímavejších múzeí.

Turisti sa na Island väčšinou vyberajú za prírodnými krásami ako gejzíry či polárna žiara, avšak povedal by si, že sa na tomto ostrovnom štáte skrýva aj jedno z najzaujímavejších múzeí na svete? Volá sa Icelandic Phallological Museum a ako už z názvu vyplýva, jeho exponátmi sú pohlavné orgány živočíchov z celej planéty. Prvýkrát svoje brány otvorilo už v roku 1997, keď sa len so 62 exponátmi do nového dobrodružstva pustil historik Sigurdur Hjartarson a nešlo pritom o žiadny priveľmi seriózny projekt. Sigurdur to skôr považoval za menší vtip a nečakal, že by mali ľudia záujem prísť sa pozrieť na pohlavné orgány zvierat, lenže popularita pomaly narastala a s ňou aj potreba získavať nové a nové expozície.

Zvedaví návštevníci sa môžu okrem zvierat pokochať napríklad aj ľudským penisom, takže nebudú o nič ukrátení. Ľudský orgán im pred rokmi daroval 96-ročný Islanďan, ktorý sa bál, že sa mu postupom rokov začne penis zmenšovať a to nemohol dopustiť. Najväčším lákadlom je však nepochybne obrovský exponát vorvaňovho pohlavného orgánu, ktorý dosahuje veľkosť približne 1,7-metra a váži neskutočných 75 kilogramov. Okrem týchto kúskov by si sa mohol dostať aj pohlavným orgánom myší, medveďov, mačiek, tuleňov či vlkov, takže pri tvojej budúcej návšteve Islandu už vieš, kam treba ísť. Správca múzea a syn zakladateľa Hjortur Sigurdsson tvrdí, že múzeum nebolo nikdy zameraná na erotiku, ale skôr na vzdelávanie. Hovorí, že návštevníci sa vždy dozvedia čosi nové a popritom si aj zavtipkujú, takže návšteva múzea pohlavných orgánov je všeobecne prospešná.

Domov
Zdieľať
Diskusia