Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2016, 18:55
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Chytával za Nemecko a zaujímal sa o neho biely balet. V súčasnosti má 129 kilogramov a plní si svoju túžbu stať sa wrestlerom

ŠPORT FUTBAL WRESTLING WWE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Z brány do ringu.

Množstvu futbalových fanúšikov, najmä tých pozorne sledujúcich Bundesligu, sa ešte dnes pri mene Tim Wiese vybaví bývalý nemecký brankár. Ten svoj vrchol kariéry prežíval v prístavnom meste Brémy, kde odchytal niekoľko úspešných sezón za sebou, pričom istý čas sa o neho zaujímal aj Real Madrid. V súčasnosti 34-ročný Wiese má však už najlepšie futbalové roky dávno za sebou a sústredí sa na nový cieľ, ktorý si vytýčil. Chce sa presadiť ako wrestler.

 

Keď pred viac ako dvoma rokmi v tej dobe stále aktívnemu futbalistovi pristála na stole oficiálna ponuka od WWE (wrestlingová spoločnosť, pozn. red.), okamžite ju začal zvažovať. Vrchol ako futbalista už dosiahol, a tak možnosť presedlať na iné športové odvetvie bola lákavou vidinou. Možno sa pýtate, prečo ponuku stať sa profesionálným wrestlerom dostal. Ku koncu kariéry pôsobil v bráne skutočne robustným dojmom a skôr by ste mu tipovali, že je kulturista a nie futbalista. S vypracovanou postavou a jej 117 kilogramami pri 193 centimetroch sa zdalo, že by sa tak kariéra v ringu mohla naozaj stať realitou. 

Ešte pred jeho odchodom do WWE mal možnosť zachytať si v Rusku, ktorú sa však rozhodol neprijať. Vraj preto, že po tejto skúsenosti netúžil. Aj keď jeho výkonnosť už na sklonku kariéry nedosahovala takej úrovne, akú by si predstavoval, stále pre neho nebolo také ľahké zahodiť to všetko za seba. Predsa len, nie je to tak dávno, čo cestoval spolu s nemeckou výpravou na svetový šampionát do Južnej Afriky či na Euro 2012. V oboch prípadoch kryl chrbát stálici medzi tromi tyčami Manuelovi Neuerovi. Vzhľadom na početnú zásobu kvalitných brankárov, ktorú dlhodobo produkuje nemecká brankárska škola, treba už samotnú účasť považovať za nesmierne cennú, tým duplom, že sa dostal na dve veľké akcie. Dokopy odchytal za "Nationalelf" 6 zápasov, čiže skutočne nepatril medzi žiadne "béčka".

V jeho prípade sa všetko začalo kaziť až po odchode z Brém do Hoffenheimu. Tam mal na svoje predchádzajúce úspechy nadviazať a pomôcť malému "dedinskému" klubu dostať sa do pohárovej Európy. Namiesto toho však prišiel strmý pád nadol. Časté kiksy a hlúpe góly ho z brány vyhnali. Aj keď na sebe makal naďalej, svoju pozíciu si naspäť vybojovať nedokázal. Radosť mu tak mohla robiť aspoň ročná gáža, keď si prišiel až na 3,5 milióna eur. Po ukončení spolupráce s Hoffenheimom bol dlhšiu dobu bez angažmánu, až prišla spomínaná ponuka z WWE, ktorú akceptoval.

Predtým, než do ringu však mohol vkročiť, musel prejsť niekoľkomesačným tréningovým programom, ktorý ho mal na ten okamih pripraviť. Výrazne zapracoval na svojej postave a v súčasnosti už šípka na váhe ukazuje 129 kilogramov. Naplno si uvedomil, že aj keď scenár je pripravený, treba tiež splniť atletické nároky. Spolu s ďalšími wrestlermi na scéne - Cesarom a Sheamusom si tak len pred pár dňami v Mníchove odbil premiéru a ihneď dokázal zvíťaziť. Okrem začiatku novej výzvy však tiež so sebou strhol vlnu pozornosti. Média po celom svete o ňom písali, čo mu samozrejme spôsobilo radosť. Ako vraví, rád je predmetom diskusií. Uvidíme, ako dlho mu kariéra v novom odvetví vydrží, pretože prakticky okamžite po premiére sa v kuloároch začalo šepkať o jeho možnom návrate k futbalu. Na túto otázku nám však dajú odpoveď až najbližšie týždne.

Snímka ešte z čias jeho pôsobenia v Brémach.

 Ako môžete vidieť, prešiel si výraznou obmenou postavy.

Domov
Zdieľať
Diskusia