Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2016, 18:24
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Samsung má na krku ďalšie problémy. Jeho práčky sa počas používania rozpadávajú, ide o milióny kusov

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Po horiacom Galaxy Note7 prišiel rad na ďalší produkt.

Kto by to bol povedal, že po afére, kvôli ktorej Samsung prišiel o miliardy dolárov, začne ďalšia. Tá sa ale tentokrát netýka inteligentných mobilných telefónov, pretože ide o problémové práčky. Áno, zrejme nekvalitné vyrobené pračky prinútili tohto renomovaného výrobcu, aby v Spojených štátoch amerických ohlásil výmenu a opravu všetkých potenciálne nebezpečných kusov. Dokopy ich vraj je až takmer 3 milióny, píše web Gizmodo, takže opäť žiadne zanedbateľné čísla. Výmenný program ale pri horiacom smartfóne Galaxy Note7 nepomohol. Samsung preto nakoniec zrušil výrobu vrátane predaja po celom svete.

Spomínaný problém nastane pri používaní, počas čoho sa môžu niektoré časti konštrukcie odpojiť, a tak môžu ohroziť zdravie majiteľa. Gigant údajne obdržal niečo cez 700 sťažností a reklamácií, kde sa všetko točilo okolo nadštandardne silných vibráciách alebo rovno rozpadu zariadenia. Keďže ale Samsung presne nevie, ktoré kusy sú nebezpečné, tak musí teraz dať do poriadku zopár miliónov práčok vyrobených od roku 2011 do roku 2016, čo mu, samozrejme, výrazne zdvihne náklady. Zákazníci majú dve možnosti - buď si ju nechajú opraviť u nich doma alebo dostanú poukážku na kúpu novej, v rámci čoho získajú nadštandardné služby úplne zdarma. 

Samsung má na krku ďalšie problémy. Jeho práčky sa počas používania rozpadávajú, ide o milióny kusov
Zdroj: SaferProducts.gov
Domov
Zdieľať
Diskusia