Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
29. októbra 2016, 10:10
Čas čítania 0:00
Tamara S.

Originálne, farebné a lahodné. Také sú Rayove sladké výtvory, ktorý sa vo vlastnej kuchyni vypracoval medzi najlepších cukrárov

KULTÚRA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Raymond začal s pečením z dvoch dôvodov - chcel potešiť svojich priateľov a zaháňal ním frustráciu zo školy, ktorá ho nebavila.

Forma prezentácie vlastnej osoby na Instagrame býva naozaj rôznorodá, od odhaľovania pokožky, cez zdieľanie cestovateľských a iných dobrodružných zážitkov až po odprezentovanie vlastného talentu. Do poslednej spomínanej kategórie, teda kategórie „ukážem, čo viem“ patrí aj istý Raymond Tan a ak ste o ňom doteraz nepočuli, tak vedzte, že po vzhliadnutí jeho cukrových výtvorov vám tento talentovaný človek určite utkvie v pamäti. Raymond je totiž cukrárom samoukom, na ktorého sa nechytajú ani omnoho skúsenejší a školenejší kolegovia, a preto sa nemožno čudovať, že je mnohými zahraničnými portálmi označovaný za „najsladšiu hviezdu“ vo svete pečenia.

Raymond má aktuálne 29 rokov a do trošku profesionálnejšieho pečenia než je príprava nedeľného koláča sa pustil pred dvoma rokmi, konkrétne po získaní magisterského titulu v odbore účtovníctvo a presťahovaní sa do Melbourne. Ako sám priznáva: „Vyštudoval som niečo, čo ma nikdy nebavilo a ani ma to nikdy baviť nebude. Bol som však odhodlaný to dokončiť a svojich frustračných démonov som zaháňal niečím kreatívnym, teda pečením pre priateľov. Zadal som si úlohu a na každú oslavu priniesol vlastnoručne upečenú a ozdobenú tortu, a teda takýmto spôsobom opúšťali moju maličkú kuchynku moje prvé koláče.“ Úplne prvou tortou, ktorá opustila jeho kuchyňu bola pestrofarebná narodeninová torta inšpirovaná známou austrálskou cukrárkou Katherine Sabbath a oslávencovi ňou určite vyčaril široký úsmev na tvári.

Narodeninová torta inšpirovaná Katherine Sabbath, ktorou sa to všetko začalo

Z pečenia pre priateľov podľa kníh a videí na Youtube sa vykryštalizovala Raymondova nová profesia, ktorú si skutočne užíva a láska k nej je citeľná na každej jednej dobrote vytvorenej jeho šikovnými rukami. „Moje skromné hobby sa zmenilo na profesiu, no kariérou by som to ešte nenazval. Snažím sa byť kreatívny, rád experimentujem s rôznymi príchuťami a textúrami, používam pestré farby a bláznivé polevy. Inšpirujem sa módou, architektúrou, filmami, umeleckými dielami. Torty si nadizajnujem v hlave a potom ich podľa fiktívnej predlohy vystaviam. V minulosti som vyletel z architektúry, no niečo vo mne ostalo,priznal sa Ray, ktorý dáva tortám rôzne témy a snaží sa ich prispôsobiť ročnému obdobiu, príležitosti, no aj aktuálnym trendom vo svete. V lete ich okrášli kvetmi a melónmi, v zime vytvára cukrový ľad a ako uviedol, v poslednom období išli na dračku najmä Pokémonmi ozdobené donuty.

Raymond však nedbá len o vizuálnu stránku, ale myslí aj na chuťové poháriky budúcich jedákov a všetci jeho priatelia by vám vraj s radosťou odprisahali, že lepšiu tortu ako je tá jeho v živote nejedli. Mám ázijský pôvod, som z Malajzie. To znamená, že mám rád ázijské chute ako je pandán, čierny sezam alebo čerešňový kvet. Pracujem však aj s čokoládou a inými klasickými ingredienciami a mám sklony pridávať do koláčov aj nejaký bonus navyše, napríklad skryté vrstvy karamelu, rozdrvené sušienky, či orechy.“ Jeho špecialitou sú okrem tort aj takzvané cake pops, teda mini koláčiky v podobe klasických nanukov vyrobené z inak nevyužiteľných zvyškov a ozdobené tak, aby vás svojím rozkošným vzhľadom dostali. Jeho nápadité koláče momentálne obiehajú rôzne výstavy a workshopy od Sydney, Melbourne až po Bangkok, zdobia stránky magazínov o pečení aj svadobné stoly a cukrárovi samoukovi sa postarali o prácu jeho snov. Ak vás Rayove dobroty zaujali a radi by ste sa inšpirovali na nadchádzajúcu oslavu, prípadne sa len tak pokochali a zamlsali si aspoň pohľadom, určite navštívte jeho Instagram, na ktorom sa podľa vlastných slov snaží priniesť pocity šťastia a radosti aspoň na niekoľko malých okamihov.

Domov
Zdieľať
Diskusia