Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2016, 16:57
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Cez 45 miliónov predaných iPhonov a 9 miliárd čistý zisk. Apple zverejnilo výsledky za posledné tri mesiace

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Kalifornský gigant predčil očakávania.

Pokiaľ si dobre zaspomínate, tak vás nepochybne napadne, že Apple pred pár mesiacmi oznámilo prvýkrát za posledných 13 rokov pokles tržieb a na svetlo sveta vtedy vyplávalo aj to, že predaje iOS smartfónu neustále spomaľujú. Počas druhého štvrťroku fiškálneho roka 2016 dokázal gigant predať 61 miliónov kusov, v následujúcom o necelých 10 miliónov menej a v tom poslednom sa tento nebezpečný trend taktiež nezmenil. Ako vyplýva z dostupných čísiel, počet tentokrát dosiahol niečo cez 45 miliónov predaných iPhonov, čo je však o pár miliónov stále viac ako pôvodne odhadovali analytici, píše web Apple Insider

Medziročná zmena príjmu tiež znamená pokles. Minuloročných 51,5 miliárd dolárov kleslo na 46,9 miliardy a pochvala padla na zlepšenie príjmov zo služieb. Kvartálny rekord zaznamenal až 6,3 miliardy dolárov. A čo sa týka porovnania predajov iPhonu počas rovnakého obdobia presne pred rokom, tak čísla klesli približne o 3 milióny kusov. Pokles ale zaznamenali aj pri iPadoch a iný osud nečakal ani osobné počítače s logom nahryznutého jabĺčka. Vyhliadky pre súčasne prebiehajúci kvartál počítajú s príjmom od tých 76 až do 78 miliárd dolárov, v čom budú mať prsty hlavne blížiace sa Vianoce, kedy je dopyt po elektronických zariadeniach z celého roka najlepší. 

Domov
Zdieľať
Diskusia