Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2016, 10:31
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Francúzsko sa stalo prvou krajinou, ktorá zakázala plastové poháre, taniere a príbory

ZAUJÍMAVOSTI FRANCÚZSKO
Uložiť Uložené

Správny krok k zelenšej budúcnosti.

Francúzsko pokračuje vo svojej aktivite v oblasti environmentálnych záležitostí. Ešte v júli sa táto európska krajina rozhodla zakázať všetky plastové tašky neschopné rozložiť sa prirodzenou cestou a boj za zelenšiu budúcnosť posunula o úroveň vyššie zákazom všetkých plastových pohárov, tanierov a príborov.  Zákon sa bude zavádzať do praxe v priebehu nasledujúcich štyroch rokov, takže prevádzky využívajúce plastové riady budú musieť prejsť na kompostovateľné alternatívy do roku 2020 a aj keď to spočiatku bude predstavovať menšie či väčšie logistické problémy, udržateľnosť pohárov a tanierov z biologického materiálu v konečnom dôsledku pomôže každému.

Radikálny francúzsky krok sa však nepáči všetkým. Zástupcovia výrobcov plastových obalov už vyjadrili svoju nespokojnosť a chystajú sa dokonca napadnúť rozhodnutie cez dostupné súdne prostriedky Európskej únie. Argumentujú tým, že takýto zákaz porušuje voľný pohyb tovaru v Európskej únii a koniec koncov kvôli nemu utrpia samotní zákazníci. Uvidíme, ako francúzsky krok dopadne, ale veríme, že aj toto by mohla byť cesta za o niečo krajšou budúcnosťou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia