Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2016, 15:02
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Český dizajnér prebalil tradičné výrobky do úprimnejších obalov. Nikto nechce jesť plast s príchuťou syra či farebný jed

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO DIZAJN
Uložiť Uložené

Michal Drapák a jeho Toxické jídlo

Naši rodičia a starí rodičia z času na čas spomínajú na to, aké boli kedysi jogurty kvalitné, šunky len zo stopercentného mäsa a takmer všetko v obchodoch chutilo, ako keby to človek vyrobil doma. Nanešťastie, časy sa menia a dnes výrobcovia pre zachovanie dlhšej trvanlivosti, pridanie chuti či zatraktívnenie svojho výrobku doň neváhajú pridávať aj látky, ktoré by sme mohli považovať za nebezpečné. Pochopil to aj český dizajnér Michal Drapák a vo svojom projekte Toxické jídlo zobral bežné potraviny a prebalil ich do trošku úprimnejších obalov. Podľa neho je najväčším problémom fakt, že výrobcovia v reklamách a aj na samotných obaloch produkty deklarujú ako zdravé a kvalitné, lenže ako sám píše na svojom Facebooku, skutočnosť býva často iná. Daj si preto nabudúce v obchode pozor pri vyberaní šunky či syra a trvaj na tom, aby všetky potraviny obsahovali čo najviac prírodných zložiek a čo najmenej náhrad. Veď zdravie máš len jedno.  









Domov
Zdieľať
Diskusia