Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2016, 17:49
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Hra Pokémon GO dostala čerstvú aktualizáciu. O aké zmeny tentokrát ide?

TECH POKÉMON
Uložiť Uložené

Tréneri Pokémonov sa dočkali menších vylepšení aj opravených chýb.

Pár dní po tom, čo nám John Hanke, CEO vývojárskeho štúdia Niantic, na podujatí Comic-Con odhalil pripravované funkcionality vrátane ďalších väčších zmien, prichádza do App Store (verzia 1.1.0) a Google Play Store (verzia 0.31.0) menšia aktualizácia, ktorá momentálne obsahuje iba niekoľko drobností. Softvérový balíček má medzi novinkami možnosť jednoduchej zmeny avatara priamo v profile hráča, pozmenené sily jednotlivých útokov príšeriek a taktiež prináša mierne upravené rozloženie používateľského prostredia, takže by malo byť ovládanie po novom viac intuitívnejšie.

Dôležité tu je ale najmä to, že užitočné "stopy", ktoré sa nám zobrazovali pri Pokémonoch naokolo, sú už minulosťou. Tie nám indikovali, ako ďaleko zhruba sme od jeho lokality, takže pokiaľ mal človek chuť na trošku prechádzania po okolí jedného miesta, vedel ho s ich užitočnou pomocou pomerne jednoducho nájsť. Poslednú dobu boli však stále zobrazené tri stopy (pred tým aj jedna alebo dve), a to bez ohľadu na to, či sme bližšie alebo ďalej, za čím zrejme stála snaha odľahčiť enormné preťažené servery. Nakoniec to teda vyriešili úplným a zároveň zrejme dočasným odstránením, pretože by ich mohla s pomerne veľkou pravdepodobnosťou priniesť späť niektorá z ďalších aktualizácií. A ako informuje web Forbes, ak si po inštalácii aktualizácie otvoríte okno s príšerkami okolo vás, ten, čo je vľavo hore, už nemusí byť najbližšie, a ten, ktorý je vpravo dole, zase najďalej. Rovnako zmenšili rádius detekcie, z pôvodných 100 metrov má mať už len 70, čo znamená iba jedno - hľadanie Pokémonov bude odteraz trošku komplikovanejšie.

Pred aktualizáciou, po aktualizácii

Hra Pokémon GO dostala čerstvú aktualizáciu. O aké zmeny tentokrát ide?
Zdroj: Niantic

Čo sa týka bojového systému, úlohou aktualizačného balíčka je okrem vyššie spomenutých vecí vyvážiť súboje. Silnejšie kúsky tak majú vraj mať trošku oslabené DPS jednotlivých útokov, no a tie slabšie pre zmenu posilnené. Pocítime to napríklad pri Vaporeonovi, ktorý dominoval snáď v každom gyme. Na sile stratili predovšetkým rýchle útoky, pričom špeciálne útoky mierne posilnili, takže starej známej taktike, kde hráči dokola iba klikali na displej, už konečne odzvonilo. "Charge attacks" vďaka tomu získajú oveľa väčší význam. Viac bližších detailov o zmene DPS nájdete na tomto odkaze.

Ďalšie menšie zmeny v aktualizácii pre Pokémon GO:

  • transfer button sa presunul do novej ponuky, kde je aj favorite button
  • príšerky, na ktoré použijeme favorite button, už omylom nevymeníme za cukríky
  • hra začne upozorňovať, aby ľudia počas chytania nejazdili autom alebo si dávali pozor na potenciálne nebezpečné oblasti, kde im hrozí riziko úrazu
  • obrazovka s inkubátorom obsahuje tlačidlo, ktoré nás zoberie priamo do virtuálneho obchodu
  • zmeny nastali aj vo fonte, teda písme
  • hniezda príšeriek budú mať pestrejší mix jednotlivých druhov
  • objavená príšerka zostane vidieť na mape až do vzdialenosti 300 metrov, čo je viac, ako doteraz
  • niektoré achievementy (medaily) majú nový vizuálny vzhľad
  • vylepšené animácie v gymoch
  • lepšia stabilita hry
Anketa:
Páčia sa ti zmeny?
Áno
Nie
Áno
64 %
1057 Hlasov
Nie
36 %
587 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia