Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2016, 15:47
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Skvelá Cibulková porazila poľskú favoritku 2:1 na sety a je už vo štvrťfinále Wimbledonu!

ŠPORT DOMINIKA NAVARA CIBULKOVÁ TENIS WIMBLEDON
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenská tenistka je stále nezastaviteľná na wimbledonskej tráve.

Uplynulé dni robia slovenským priaznivcom obrovskú radosť naši športovci. Po tom, ako včera Peter Sagan zvíťazil v 2. etape a obliekol sa vôbec poprvýkrát do žltého dresu, tak dnes pre zmenu pokračuje vo víťaznom ťažení tenistka Dominika Cibulková. To, že jej to tento rok na tráve ide, dokázala už na turnaji v anglickom Eastbourne, kde získala svoj šiesty titul na okruhu WTA. Na tieto výkony zatiaľ nadväzuje aj na Wimbledone. Dokázala sa tak prebojovať až do dnešného osemfinále, keď postupne porazila Lučičovú-Baroniovú, Gavrilovú a Bouchardovú. Avšak dnes ju čakala najnepríjemnejšia prekážka v podobe turnajovej trojky Agnieszky Radwanskej z Poľska. S tou mala negatívnu bilanciu, ale posledné dva zápasy zvládla práve Slovenka, a tak dnešný súboj sľuboval vyrovnaný zápas.

Už od úvodu sa slovenská tenistka prezentovala dobrou hrou. Agresívne a dobre umiestnené údery viedli k tomu, že si poľahky zobrala prvý gem. Radwanskej  sa podarilo vyrovnať, následne však stratila tri gemy za sebou, čo našu tenistku dostalo do výhodnej pozície a prvý set ovládla v pomere 6:3. S veľkou koncentráciou a pokračovaním v dobrej hre nastúpila aj do druhého dejstva. V ňom mala mečbol, ale nedokázala ho využiť. Agnieszka Radwanska sa vrátila do zápasu a po kvalitnom výkone turnajovej trojky, druhý set stratila v pomere 5:7. 

Do rozhodujúceho dejstva vstupovala Radwanská v lepšom rozpoložení, čo sa aj v úvode setu prejavilo, keď Cibulková chybovala častejšie ako u nej býva zvykom na tomto turnaji. Mimoriadne vyrovnaný tretí set priniesol skvelý tenis, ktorý pokračoval až trinástym gemom tretieho setu v ktorom dokázala využiť svoj brejkbal a išla do vedenia 7:6. Ten svoj však využila aj poľská tenistka a vyrovnala na 7:7. To, že je to dráma ako sa patrí, potvrdilo to, že Slovenka využila ďalší brejkbal a opäť podávala na víťazstvo v celom zápase. Tretí mečbal napokon konečne využila a tak sa po trojhodinovom boji raduje z víťazstva.

Skvelá Cibulková porazila poľskú favoritku 2:1 na sety a je už vo štvrťfinále Wimbledonu!
Zdroj: instagram
Anketa:
Dostane sa Dominika Cibulková do finále?
áno
nie
áno
68 %
348 Hlasov
nie
32 %
166 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia