Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2016, 12:44
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Ani 183 kilogramov nemusí byť prekážkou v ceste za vytúženým cieľom. LaQuan verí, že si v NFL raz zahrá

ŠPORT MOTIVÁCIA NFL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Niekedy na veľkosti záleží.

Aj napriek tomu, že sa určite nájde množstvo z vás, ktorým americký futbal nič nehovorí, číslo 80 by to mohlo zmeniť. 23-ročný LaQuan McGowan je v súčasnosti horko preberanou témou v Spojených štátoch a nie je to vďaka faktu, že by dosiahol skvelé športové výsledky alebo reprezentoval svoju krajinu na prestížnom podujatí. Je to v niečom inom. Mladý Američan sa totiž snaží preraziť do NFL, na čom by nebolo nič zvláštne, keby pri úctyhodnej výške 2 metrov nevážil až 183 kilogramov

Počas toho, ako priaznivci amerického futbalu sledovali uplynulé roky školský futbal, ktorý je v Spojených štátoch veľmi populárny, jedného hrača si nemohli nevšimnúť. A nebolo to kvôli tomu, že je takmer rovnako vysoký ako jeden z maskotov školy. Jeho bývalý tréner Art Briles o ňom povedal, že je pozoruhodný športovec, ktorý má aj porovnateľné čísla výkonnosti so svojimi spoluhráčmi na tréningu. Za svojimi spoluhráčmi teda rozhodne nezaostáva a nutno treba podotknúť, že tieto výkony nemohli uniknúť pozorným očiam miestnych skautov. Nikoho zrejme neprekvapí, že každú jednu hru pozorne sledovali a možno aj preto bol až do poslednej možnej chvíle pasovaný medzi kandidátov na miesto  v niektorom z tímov NFL. Ak by sa mu to podarilo, stal by sa jedným z najväčších hráčov v histórii ligy.

Laquan je medzi ostatnými neprehliadnuteľný

Ani 183 kilogramov nemusí byť prekážkou v ceste za vytúženým cieľom. LaQuan verí, že si v NFL raz zahrá
Zdroj: usatoday

Je určite vzácne, že jeden hráč dokáže v športe veľkých mužov spôsobiť, že všetci okolo neho vyzerajú malý. Ešte pozoruhodnejšie na tom je, že aj keď má 183 kilogramov, patrí ku kľúčovým hráčom svojho tímu a donedávna aj s celkom slušnými draftovými výhliadkami. Donedávna, pretože jeho sen o drafte sa rozplynul 30. apríla. Vtedy sa uskutočnil celkovo 81. ročník NFL draftu, kde si 32 tímov vyberalo svoje budúce nádeje. Meno LaQuan McGowan však nezaznelo ani jedenkrát, prednosť pred ním dostalo  253 hráčov. Nepomohol mu ani obrovský hype, ktorý sa len pár dní pred draftom okolo jeho osoby rozpútal. Dokonca ho vo svojej nočnej show zmienil aj slávny americký komik Jimmy Fallon a jeho preddraftové video vzhliadlo viac než 10-miliónov ľudí. 

"Je tak veľký, že je favoritom na víťazstvo v 'supper' bowle" vyjadril sa Jimmy Fallon.

Ani 183 kilogramov nemusí byť prekážkou v ceste za vytúženým cieľom. LaQuan verí, že si v NFL raz zahrá
Zdroj: fansided/zimbio

Bývalý spoluhráč Corey Coleman má o polovicu menšie nohavice.

Ani 183 kilogramov nemusí byť prekážkou v ceste za vytúženým cieľom. LaQuan verí, že si v NFL raz zahrá
Zdroj: Shannon Spake

Už toľko známy a Američanmi dookola spomínaný americký sen sa tento raz neuskutočnil. Zrejme tým najvážnejším dôvodom, prečo sa tak stalo, je jeho váha. Aj keď sa predpokladalo, že v prvej sezóne by ako nováčik bol beštia, v ďalších rokoch by okolnosti hrali proti nemu. Veľa hráčov by mu išlo po kolenách a početným zraneniam by sa zrejme nevyhol. Všeobecne sa predpokladá, že by to bol len hráč na pár sezón a to organizácie nechceli. Šanca dostať sa do ligy predsa len ešte existuje. Môžu si ho vybrať ako nedraftovaného voľného hráča. Ale aj vzhľadom na obrovskú vlnu pozornosti, ktorú stihol na seba strhnúť, by bola obrovská škoda, keby to nejako samotný LaQuan nevyužil. A tak sa nechal počuť, že pokiaľ si sen nesplní, rozhodne sa splniť si iný. Keďže už dostal niekoľko ponúk od ľúdí z WWE, možno sa z neho stane profesionálny wrestler. Nejde síce o jeho celoživotný sen, ale je odhodlaný to skúsiť. Ktovie, možno sa len predsa tento príbeh skončí happy endom

Laquan šokoval svet aj pred takmer dvomi rokmi, keď sa mu podaril tento kúsok

Nasledujúcim videom strhol na seba vlnu pozornosti

Domov
Zdieľať
Diskusia