Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2016, 22:37
Čas čítania 0:00
Marek R.

Sevilla je nezastaviteľná a po výhre nad Liverpoolom vyhrala Európsku ligu tretí rok po sebe!

ŠPORT EURÓPSKA LIGA FUTBAL LIVERPOOL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Liverpool síce vyhrával po prvom polčase, výborný výkon španielskeho klubu v tom druhom však napokon znamenal výhru Seville 1:3.

Opäť sa nachádzame v tej časti roku, kedy sa futbalová sezóna blíži do svojho konca. Postupne sme spoznali ligových šampiónov, v Premier League to bol senzačne Leicester, v Bundeslige sa radoval Bayern Mníchov, Seriu A ovládol opäť Juventus, tituly získali aj PSG či posledný víkend Barcelona, u susedov sa radovala Viktoria Plzeň, no a u nás obhájil titul AS Trenčín. V tejto časti sezóny sa už fanúšikovia futbalu nevedia dočkať finále Ligy majstrov, Európska liga však opäť ukázala, že aj v nej hrajú kvalitné tímy a zápasy svojou atraktivitou jednoznačne predčili tie z Ligy majstrov, takže aj dnes večer sme sa tešili na zápas medzi anglickým Liverpoolom a španielskou Sevillou, ktorá predchádzajúce dva roky celú súťaž vyhrala a po prípadnom dnešnom víťazstve by sa UEFA Europa League mala asi premenovať na UEFA Sevilla League.

Čo sa týka postavenia oboch klubov v domácej súťaži, Liverpool sa ocitol až na ôsmom mieste, napríklad aj za takým West Hamom, ktorý zažil perfektnú sezónu a je škoda, že nakoniec si nezahrajú o rok v pohárovej Európe. V pohárovej Európe si teda kvôli umiestneniu v Premier League nezahrá ani Kloppov celok, môžu sa však predstaviť v Lige majstrov, ak by dnešné finále dokázali ovládnuť. Od minulej sezóny totiž platí pravidlo, že víťaz EL ide automaticky do skupinovej fázy Ligy majstrov a tým pádom sa môže stať, že v jednom ročníku sa predstaví až 5 tímov z jednej ligy, čo sa minulý rok podarilo španielskej La Lige a teraz sa to vďaka The Reds môže podariť aj Premier League. Zverenci Kloppa teda nehrajú len o cennú trofej, ale aj o zaujímavé zápasy v budúcej sezóne.

Sevilla je nezastaviteľná a po výhre nad Liverpoolom vyhrala Európsku ligu tretí rok po sebe!

Na druhej strane máme Sevillu, ktorá v La Lige skončila na siedmom mieste, ktoré jej zaručuje kvalifikáciu do Európskej ligy, ako ich však poznáme, oni by radšej vyhrali Európsku ligu, aby sa dostali do skupiny Ligy majstrov, kde by následne obsadili tretie miesto a celý cyklus by sa zopakoval. V tejto sezóne im príliš nevyšiel úvod a hlavne zápasy na ihriskách súperov hrali naozaj zle oproti domácej pevnosti, kde ich protivníci ťažko zbierali body. Uvidíme teda, ako sa im bude dariť na neutrálnej pôde, presnejšie na štadióne v Bazileji.

Ešte pred informáciami o samotnom zápase by sa patrilo pripomenúť cesty oboch tímov, Liverpool sa najskôr potrápil s nemeckým Augsburgom, potom vyradil svojho najväčšieho rivala, teda Manchester United, následne sme videli neskutočný zápas proti Dortmundu s koncom ako z rozprávky pre The Reds a v semifinále si zverenci Kloppa poradili aj so žltou ponorkou z Villarealu. Sevilla po skončení na tretej priečke v Lige majstrov sa porúčala do Európskej ligy, kde ju najskôr čakal ľahký krok v podobe Molde. Následne si zmerali sily s Bazilejom, ktorý sa určite túžil predstaviť vo finále pred vlastnými fanúšikmi, čo mu nakoniec nevyšlo. Do semifinále sa Sevilla dostala až po penaltovom rozstrele proti Bilbau a v semifinále si potom poradila s ukrajinským Šachtarom.

Sevilla je nezastaviteľná a po výhre nad Liverpoolom vyhrala Európsku ligu tretí rok po sebe!

Jurgen Klopp (Liverpool): "We had pressure, so how could the pressure be bigger tomorrow? The mental side is a big influence obviously there is no doubt about it but all we have done since we have been together we have done to be perfectly prepared for a game like this tomorrow. We had a lot of difficult moments but we solved them and we will use that experience. In a final you need still to be ready to make mistakes even when (the) whole world is watching because it is all about finding the next solution and using the skill at the highest level - and not being afraid to use that skill."

Unai Emery (Sevilla): "Every time football gives you a chance you have to take it. What we have achieved in recent years is wonderful but you can't stop there; you have to relive it, you have to experience it again. The Sevilla fans know this: they look upon the club as their second wife or second girlfriend. Liverpool are among the best 10 teams in the world. They have a great history – they have won the European Cup five times, the UEFA Cup, English league titles. The team have changed under the new coach, they are a happy team. They're like Athletic Bilbao the way they press and give 100%. All my players have special characteristics and we need the best of them against Liverpool; we need everything they have. We want to grow. We can change history and have our names recorded in the history of the competition. We must find a balance, though, to keep our emotions in check so we can be fully focused. We'll need it."

Sevilla je nezastaviteľná a po výhre nad Liverpoolom vyhrala Európsku ligu tretí rok po sebe!

Úvodné zostavy:
Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, K. Touré, A. Moreno – Lallana, Milner (C), Can, Coutinho – Firmino – Sturridge. 

FC Sevilla: Soria – Mariano, Rami, Carriço, Escudero – Krychowiak, N'Zonzi – Coke (C), Banega, Vitolo – Gameiro. 
Náhradníci: S. Rico – Kolodziejczak, Iborra, Cristóforo, Pareja, Konopljanka, F. 

Ako môžete sami vidieť, v základe sa opäť neocitol Martin Škrteľ, a to ani po tom, ako Sakha postihol dopingový problém a dostal stopku na určité obdobie. Od svojho zranenia tak má stále problém sa prebojovať do základnej jedenástky a my len musíme dúfať, že na majstrovstvách Európy vo Francúzsku bude dobre pripravený. Prvú príležitosť v zápase mal Liverpool, keď Emre Can to skúsil z diaľky a brankár Soria jeho strelu len vyrazil. V 11. minúte sa pripomenul aj Daniel Sturridge, ktorý sa dostal k hlavičke, skóre zápasu sa však stále nemenilo. To sa však mohlo zmeniť len o minútu neskôr, keď Firmino nastrelil ruku obrancu Seville v šestnástke, rozhodca však nezapískal pokutový kop. Liverpool bol celkovo vpredu v prvom polčase nebezpečnejší, Sevillu bolo hlavne vidieť kvôli výbornému napádaniu, vpredu sa však ťažko vedeli presadiť. Liverpool si postupne vypracoval ďalšie šance, ako napríklad v 25. minúte, keď sa po Lallanovej prihrávke dostal k strele opäť Sturridge, brankár však nemal problém zakročiť, keďže útočník Liverpoolu bol až v príliš veľkom uhle. Sevilla sa pred bránou Mignoleta pripomenula až v 32. minúte, kedy sa o krásne nožničky pokúsil Kevin Gameiro, ktorý prežíva v Seville svoju životnú sezónu, tesne však minul pravú tyčku brány Liverpoolu. O pár minút neskôr, konkrétne v 35. minúte, sa už menilo skóre zápasu, a to zásluhou Sturridga. Toho aj túto sezónu trápili jeho nešťastné zranenia, vždy sa však vrátil v skvelej forme a krásne vonkajškom obstrelil brankára, ktorý nemal šancu zakročiť. Od tohto momentu sa tlak The Reds ešte zvýšil, dokonca sa presadili zásluhou Lovrena, Sturridge však zavadzal Soriovi vo výhľade a gól tak správne nebol uznaný. Prichádzali ďalšie šance, dokonca aj opäť ruka v šestnástke Seville, rozhodca však opäť prekvapujúco nepískal, a tak sa polčas skončil zaslúženým víťazstvom 1:0 pre Liverpool.

Gameirovmu trúfalému pokusu nechýbalo veľa

Veľká škoda jeho neustálych zranení, keďže Sturridge je výborný útočník

Lovren síce skóruje, rozhodca však správne neuznáva gól

Druhý polčas sa ešte ani poriadne nezačal a už padol gól. Obrana Liverpoolu síce odvrátila nakopnutú loptu, potom si ju však zobral krajný obranca Mariano, ten vycvičil hneď dvojicu hráčov Liverpoolu, presne nahral pred bránu a Gameiro nemal problém zasunúť loptu do prázdnej bránky. V 48. minúte sa dokonca ten istý hráč rútil na Mignoleta, v poslednej chvíli mu však výbornou šmýkačkou Kolo Toure zabránil vystreliť. V druhom polčase bolo zo španielskeho celku zrazu úplne iné mužstvo, ktoré si vedelo vpredu vytvárať príležitosti a prichádzali aj góly. Gamiero sa síce druhýkrát v zápase presadiť nedokázal, keď ho vychytal Mignolet, v 64. minúte sa už však presadili po krásnej akcii zásluhou presnej a tvrdej strely Cokeho a Sevilla sa po prvýkrát v zápase dostala do vedenia. V 70. minúte mali fanúšikovia tohto klubu ešte väčší dôvod na úsmev, keď sa lopta nešťastne od hráča Liverpoolu odrazila ku Cokemu, ktorý stál zoči-voči Mignoletovi a razantnou strelou ho prestrelil. Sevila tak zrazu vyhrávala už 1:3 a boli sme zvedaví, či sa Liverpoolu podarí ďalší zázrak.

Hralo sa len pár sekúnd a už bolo vďaka Gameirovi vyrovnané

Mignolet týmto zákrokom ešte oddialil katastrofu

Cokeho strela však už v sieti skončila

Nešťastná situácia na strane Liverpoolu znamená stav 1:3 pre Sevillu

Ten sa však nekonal a Sevilla dokázala niečo neskutočné. Tri roky po sebe dokázala aj napriek odchodom niekoľkých kľúčových hráčov vyhrať Európsku ligu a svojím počinom sa tak zapísala do histórie.  Nám nezostáva nič iné len jej k tomu obrovskému úspechu zagratulovať. A sme zvedaví, či aj o rok sa zo skupiny Ligy majstrov vďaka tretiemu miestu dostane do UEFA Sevilla League.

Anketa:
Ktorému mužstvu ste vo finále priali trofej?
Liverpool
Sevilla
Liverpool
65 %
211 Hlasov
Sevilla
35 %
114 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia