Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2016, 14:26
Čas čítania 0:00
Marek R.

Veronika Velez-Zuzulová skončila v Jasnej v slalome na skvelom treťom mieste!

ŠPORT LYŽOVANIE SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenskí fanúšikovia, ktorí sa vybrali do Jasnej, neodchádzali sklamaní.

Nie tak dávno sa v hlavnom meste našej krajiny konali Majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní a dnes, teda na začiatku marca, sa na našom území koná ďalšie významné podujatie - Svetový pohár v lyžovaní v Jasnej. Ešte včera úradoval, bohužiaľ, vietor a tým pádom sa nesúťažilo, dnešný slalom však už nič neohrozilo a s napätím sa čakalo, čo predvedú naše dve výborné lyžiarky - Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová.

A už prvé kolo ukázalo, že veľké očakávania zo strany slovenských divákov neboli bezdôvodné. Úvodné kolo síce ovládla suverénne americká reprezentantka Mikaela Shiffrinová, túto len 20-ročnú lyžiarku však prirovnávajú svojou dominanciou napríklad k Messimu vo futbale a je určite zážitkom sledovať, aká dominantná je už v tak mladom veku. Na našu radosť však ďalšie miesto obsadili naše dve ženy. Veronika bola po prvom kole na druhom mieste so stratou 1,67 sekundy, tretia Petra, rovnako ako aj Švajčiarka Holdenerová, strácali ďalších 19 stotín.

Veronika Velez-Zuzulová skončila v Jasnej v slalome na skvelom treťom mieste!

Švajčiarka Holdenerová dokázala v druhom kole zosadiť z prvého miesta Rakúšanku Kirchgasserovú, ktorá sa na čele držala pomerne dlho a na rade tak už boli naše dve lyžiarky. Petra Vlhová urobila, nanešťastie, nejaké tie chyby a do cieľa prišla až na siedmom mieste. Aj napriek tomu to je určite skvelý výsledok, za ktorý sa nemusí hanbiť, aj keď sklamanie u nej bude určite prevládať, keďže sa chcelo na Slovensku predviesť v celej svojej kráse. Holdenerovej druhá jazda bola nad sily aj Veroniky Velez-Zuzulovej, tá sa však zaradila priamo za ňu a mala isté pódium. Mikaela Shiffrinová si potom išla svoj závod a s náskokom viac ako dvoch sekúnd suverénne vyhrala nedeľný slalom.

Na záver by sme chceli pogratulovať Veronike k výbornému tretiemu miestu, rovnako ako aj Petre za jej taktiež skvelé 9. miesto. Ďakujeme baby!

Domov
Zdieľať
Diskusia