Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2016, 8:22
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Jedna minúta ilustračne zachytáva vývoj hip-hopu od 80. rokov až po dnešok. Prebiehal vývoj obľúbeného žánru takto?

HUDBA RAP
Uložiť Uložené

Obľúbený hudobný žáner od svojho vzniku nabral mnohé hudobné podoby. Tu je veľmi stručne zachytený ich sled a rozdiely.

Vznik hip-hopu znamenal vznik jedného z najobľúbenejších a najvplyvnejších žánrov posledných desaťročí, no zároveň zrod zaujímavej, pôvodne neskutočne prirodzenej kultúry, ktorá si našla priaznivcov a zástupcov skrz celú zemeguľu. Ako však asi všetko na svete, aj hip-hop ako hudobný žáner si prešiel od svojich počiatkov až po dnešný deň mnohými zmenami, ktoré mali vplyv najmä na to, ako znie. Upravovali sa jednak inštrumentály, ako aj samotný prejav interpretov. Mali sme tu napríklad obdobia nekompromisného boom bapu, slnečného g-funku, nadvlády Dirty Southu, no a, samozrejme, i zrýchleného a agresívneho trapu.

Hoci sa pravdepodobne nedá s úplnou presnosťou definovať, odkedy dokedy prevládal ktorý sound, keďže aj dnes sa mnohokrát prelínajú, užívateľ Crank Lucas na YouTube nahral video ilustrujúce prerod hip-hopu za posledných circa 30 rokov, zobrazujúc 4 evolučné štádia. Okrem klasiky nechýba ani južanský rap či trapová vlna. Video si prezri nižšie a ak by si mal záujem prečítať si o tejto téme niečo viac, určite klikni na náš obsiahly článok.  

Pre viac informácií zo sveta rapu sleduj Raporter

Domov
Zdieľať
Diskusia