Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2016, 21:32
Čas čítania 0:00
johnnybravo

V Austrálii sa objavila vzácna biela kengura. Vo voľnej prírode sa nedožíva dlhého veku, ale tentoraz išlo o dospelého bojovníka

ZAUJÍMAVOSTI VIDEO
Uložiť Uložené

Biele kengury to v živote nemajú ľahké. Zomierajú veľmi mladé.

Stretnúť sa v Austrálii s kengurou väčšinou nie je žiadny problém, ale keď sa matka príroda rozhodne trošku zakročiť, potom sa človeku podarí na vlastné oči zbadať aj vzácnu bielu kenguru voľne sa pohybujúcu popri veľkej austrálskej rieke Murray. Žene menom Rosemary Faehrmann sa pred niekoľkými dňami podarilo na fotografii zachytiť bielu kenguru vo voľnej prírode a ako sama hovorí, poriadne ju to prekvapilo. Podľa jej slov sa s kengurami bežne stretáva každý deň na ceste do práce, ale albína ešte nikdy nevidela, nieto ešte na vlastné oči. Ona aj jej manžel rýchlo vyťahovali mobilné telefóny, aby vzácne zviera zachytili, ale iba Rosemary sa to podarilo v dostatočnej kvalite na to, aby mohla neskôr fotku zavesiť na Facebook a spôsobiť hotový ošiaľ medzi užívateľmi.

Biele kengury sa v skutočnosti kvôli mnohým genetickým poruchám zvyčajne nedožívajú dlhého veku a aj keď by si ich človek mohol ísť pozrieť do rôznych rezervácií, kde si nažívajú pokojne bez vonkajších hrozieb, vidieť bielu kenguru vo voľnej prírode je ešte o to vzácnejšie. Ako sa vyjadrili austrálski odborníci, albínie kengury často kvôli sfarbeniu trpia rakovinou kože a často majú zhoršený sluch aj zrak, čo z nich robí ľahkú korisť pre všemožných predátorov.

V Austrálii sa objavila vzácna biela kengura. Vo voľnej prírode sa nedožíva dlhého veku, ale tentoraz išlo o dospelého bojovníka

Mimochodom, na Youtube sa objavilo aj ďalšie video od austrálskej spoločnosti vyrábajúcej olivový olej, na ktorom možno vidieť bielu kenguru v spoločnosti ďalšieho kamaráta. Odkiaľ sa odrazu berú?  

Domov
Zdieľať
Diskusia