Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2016, 10:59
Čas čítania 0:00
johnnybravo

V USA padol rekordný 1,6-miliardový jackpot v lotérii! Výhercov by však malo byť viac

ZAUJÍMAVOSTI AMERIKA SVETOVÉ REKORDY USA
Uložiť Uložené

Najväčší jackpot v lotérii konečne padol!

Spojené štáty americké zažívali v posledných dňoch obrovské šialenstvo. Lotéria Powerball dosahovala počas jedného žrebovania za druhým mimoriadne vysoký jackpot a všetko to vyvrcholilo v stredu, keď bola hlavná cena v lotérii niečo viac než 1,58 miliardy dolárov. Američania si uvedomovali, že ich šanca na výhru je celkom mizivá, ale tiketov sa vraj pred žrebovaním predalo viac než 300 miliónov a ľudia boli ochotní utratiť aj posledné peniaze s vierou, že sa im to niekoľkonásobne vráti.

Keďže stredajšie žrebovanie čísel už máme za nami, kalifornská lotéria hneď po ňom oznámila prostredníctvom svojho účtu na Twitteri, že tiket s výhernými číslami bol predaný v jednej z častí mesta San Bernardino. Aby toho však nebolo málo, tikety s výhernými číslami sa vraj predali aj v štáte Tennessee a aj Florida, takže výherca nebude jeden a neodkráča s miliardou a pol, ale jackpot bude pravdepodobne, ak sa všetci výhercovia prihlásia, spravodlivo rozdelený. Samozrejme, že v prípade okamžitého prebratia výhry bude potrebné zaplatiť poplatok spoločnosti prevádzkujúcej lotériu, takže čiastka sa scvrkne na približne 930 miliónov dolárov. Ak by sa potvrdilo, že výhercovia budú traja, každý z nich dostane 310 miliónov dolárov, ale môže čakať ešte zdanenie vo výške takmer 40 percent, takže z obrovského balíka peňazí zostane len o trošku menšia kôpka. Existuje však aj druhá možnosť, a teda nechať si výhru vyplácať počas 29 rokov v splátkach.

V USA padol rekordný 1,6-miliardový jackpot v lotérii! Výhercov by však malo byť viac
Domov
Zdieľať
Diskusia