Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2016, 20:04
Čas čítania 0:00
Martin Lačný

Refresher dievča: Jedna z najkrajších Sloveniek a riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková

REFRESHER MISS SLOVENSKO MÓDA
Uložiť Uložené

V prvom vydaní seriálu Refresher Dievča v novom roku sme fotili s Karolínou Chomistekovou. Čo robí vo voľnom čase, detaily zo zákulisia súťaže Miss Slovensko, ale aj veľa iného - to všetko sa dozvieš v tradičnom rozhovore.

Seriál Refresher Dievča pokračuje aj v novom roku, tentokrát s víťazkou Miss Slovensko 2013 a zároveň súčasnou riaditeľkou súťaže - Karolínou Chomistekovou. Samozrejmosťou je aj rozhovor, v ktorom nám okrem iného prezdradila aj niečo o prípravách aktuálneho ročníka súťaže. 

Karolínu môžete vidieť na fotkách v modeloch z dielne talentovaného návrhára a stylistu Michaela Kováčika, o make-up sa postaral Boris Bordács, o fotografie zase Martin Lačný. Celé fotenie prebiehalo v priestoroch Grand Hotel River Park a Luxury Collection Hotel, Bratislava, ktorý ste mohli spoznať aj v minulých dieloch tohto seriálu. Hotel otvorený v roku 2010 a navrhnutý holandským architektom Erickom van Egeraatom je dominantou na brehu Dunaja. 

Refresher dievča: Jedna z najkrajších Sloveniek a riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková

Len nedávno sa konala udalosť Miss Slovensko 2015 a už o pár týždňov nás čaká ďalší ročník. Ako vyzera tvoj život počas tohto obdobia?

September vždy odštartuje prípravy nového ročníka súťaže Miss Slovensko. Vtedy sa začína skladať celý tím, ktorý následne pracuje na celom ročníku súťaže. Tradične v januári začínáme kastingami a nasleduje príprava a práca s finalistkami na samotné finále projektu. Toto obdobie je vždy pre mňa veľmi intenzívne, kreatívne a plné nových zážitkov a skúseností. Snažíme sa vždy vytvoriť pre dievčatá čo najzaujímavejší a kvalitný program, ktorým ich pripravíme na  finále Miss Slovensko. Aj tento rok čaká dievčatá zaujímavý prípravný program, uvidíme ako sa s ním popasujú :)

V akom štádiu sú prípravy tohtoročnej súťaže a čo očakávaš od ročniku 2016 ty sama ako riaditeľka? Môžeme sa tešiť na ešte veľkolepejšiu show ako naposledy?

O chvíľu začínáme regionálne kastingy, kde sa opäť pokúsime vybrať potenciálne finalistky projektu Miss Slovensko 2016. Už teraz môžem povedať, že vďaka online forme prihlasovania do súťaže vidím veľký záujem zo strany dievčat, keďže mi do dnešného dňa prišlo viac ako 300 online prihlášok. Moje očakávania sú veľmi podobné tým minuloročným, a to aby celé vyvrcholenie projektu Miss Slovensko 2016 bolo pre celý tím ľudí, ktorí na tomto projekte pracujú príjemným zadosťučinením. Vždy sa snažíme polichotiť diváckému oku, preto dúfam, že sa nám to aj tento rok podarí.

Refresher dievča: Jedna z najkrajších Sloveniek a riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková

Mohla by si našim čitateľom trochu detailnejšie priblížiť, ako prebieha celý proces od prvotného výberu dievčat, cez jednotlivé castingy až po samotné živé vysielanie a vyhlasovanie výsledkov? 

S prípravami nového ročníka začíname vždy v septembri, keďže samotný projekt je zložený z troch fáz. Prvá je spojená s vyhlásením kastingovej kampane spojenej so začiatkom súťaže a prebieha približne od septembra do decembra. Ďalšia časť projektu sú regionálne kastingy a samotný výber dievčat. Potom súťažiace čaká asi trojmesačná príprava na finálový večer. Absolvujú množstvo fotení, tréningy prehliadkovej chôdze, tanečné choreografie, mediálne tréningy, nakrúcanie dokrútok a iné. Všetky tieto prípravy sa následne odzrkadlia počas finálového večera.

Keďže tebe samotnej sa podarilo v krátkom čase stáť na obidvoch stranách, na ktorej to podľa teba bolo/je jednoduchšie?

Každá pozícia je iná a začiatky vždy bývajú ťažké, samozrejme, úloha riaditeľky projektu so sebou priniesla oveľa viac zodpovednosti. Po mojom roku kraľovania som zostala v spoločnosti Forza a pomáhala som s projektom Miss Slovensko kolegyni, ktorá odchádzala na materskú dovolenku. Videla som teda prípravy súťaže aj z iného uhla pohľadu. Ponuka stať sa novou riaditeľkou Miss Slovensko bola veľká výzva a zodpovednosť. Som vďačná za túto skúsenosť a hlavne dôveru, ktorá mi bola prejavená. 

Refresher dievča: Jedna z najkrajších Sloveniek a riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková

Stíhaš z pozície riaditeľky Miss SR aj iné aktivity, ako je napr. samotný modeling alebo záľuby tvojich rovesníkov, alebo ti na podobné veci vôbec nezostáva čas? Respektíve, nechýba ti ten klasicky život dnešných mladých ľudí, alebo naopak si vďačná za to, že môžeš robit to, čo robíš a nad podobnými veciami ani nerozmýšľaš? 

Štúdium je pre mňa priorita, preto som školu neprerušila, len som vymenila denné štúdium za online. Samozrejme snažím sa menežovať si čas tak aby som mala čas na seba, svoju rodinu a priateľov. Čas je pre mňa veľmi vzácny a preto sa snažím nepremrhať ani jednu sekundu.


To, že súťaž Miss ti bezpochýb zmenila život je samozrejmé. Skús sa ale zamyslieť nad tým, čomu by si sa venovala, keby si v roku  2013 neskúsila šťastie a nakoniec to celé aj nevyhrala? Myslíš, že by sa ti podarilo presadiť v modnom priemysle aj bez účasti v tejto komerčne veľmi  atraktívnej súťaži?

Zúčastniť sa súťaže Miss Slovensko bolo mojím splneným detským snom. Neviem povedať kde presne by som bola v prípade žeby som nevyhrala alebo sa neumiestnila v súťaži. Určite by som stále študovala na vysokej škole a s veľkou pravdepodobnosťou by to bolo Francúzsko, kde som chcela ísť študovať počas vysokej školy. Táto myšlienka ma doteraz úplne nepustila.

Refresher dievča: Jedna z najkrajších Sloveniek a riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková

Aký je tvoj názor na módne vnímanie predovšetkým mladých ľudí zo Slovenska, resp. Českej republiky? 

Slováci aj Česi majú veľmi veľa spoločné. Určite to pramení z historického vývoja oboch krajín. Čo sa týka ale módneho vnímania mám pocit, že Česi sú o niečo konzervatívnejší a opatrnejší čo sa týka módy v porovnaní so Slovákmi

Odporúčané
Streetwear je cool aj v roku 2024. Toto je 8 neopozeraných značiek, ktoré musíš vlastniť Streetwear je cool aj v roku 2024. Toto je 8 neopozeraných značiek, ktoré musíš vlastniť 28. marca 2024, 15:30

Teba samotnú sme už viackrát videli doslova žiariť v modeloch z dielne Michaela Kováčika, je podľa teba práve tento talentovaný návrhár a stylista človekom, ktorý môže dvíhať úroveň módy v našich končinách?

S Michalom mám veľmi dobrý osobný aj pracovný vzťah. Jeho tvorba sa mi veľmi páči pretože modely sú minimalistické, čisté línie, ktoré nechajú vyniknúť krásu nositeľky. Michalovu tvorbu som si natoľko zaľúbila, že som bola potešená našou spoluprácou s projektom Miss Slovensko, kde navrhol kolekciu záverečných šiat.

Refresher dievča: Jedna z najkrajších Sloveniek a riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková

V rodine máte módu pravdepodobne v krvi, keďže tvoja sestra Eliška, ale aj brat Daniel sa pohybujú v týchto kruhoch. Zhodujú sa vaše názory na módu, hudbu, umenie, alebo ste v tomto každý úplne odlišný?

Vôbec, respektíve málokedy nachádzame spoločný prienik v týchto oblastiach. Eliška s Danielom sú viac extravagantnejší a výstrední v názoroch na tieto témy ako ja. Samozrejme, veľakrát je to výhoda, pretože jednu vec vidíme z viacerých uhlov, čo častokrát býva zaujímavým podnetom na diskusiu.

Refresher dievča: Jedna z najkrajších Sloveniek a riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková

Na záver nechávame priestor pre klasický odkaz pre fanúšikov

Som vďačná za každého, kto ma podporuje a verí mi, takíto ľudia sú v našom živote najdôležitejší, pretože nám dodávajú energiu ísť ďalej a robiť krásne veci. Ďakujem každému, kto mi drží palce. Prajem príjemný deň a posielam jeden úsmev :)

Refresher dievča: Jedna z najkrajších Sloveniek a riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková

Modelka - Karolína Chomisteková | @karolinchomistek

Fotografie - Martin Lačný | @martinlacny

Makeup / vlasy - Boris Bordács | @borismuabordacs

Šaty / styling - Michael Kováčik | @michaelkovacik

Domov
Zdieľať
Diskusia