Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2015, 19:24
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

S 63 AMG Coupé Black Edition? Mansory vám ho vyrobí s brutálnym bodykitom a 1000 koňmi!

TECH MANSORY MERCEDES-BENZ TRIEDA S TUNING
Uložiť Uložené

Nekompromisný tuner sa pozrel na zúbky najluxusnejšiemu a najkrajšiemu kupé z Affalterbachu.

Pokiaľ sa začneme baviť o brutálnych úpravách vozidiel, určite vám v sklonku sekundy musia napadnúť prioritne dve mená, ktoré v tejto brandži, odhliadnuc od sympatií, stoja jednoznačne na vrchole - Brabus a Mansory. Blíži sa autosalón vo Frankfurte, teda viac-menej pre náš trh posledná dôležitá výstava noviniek, a tak ani úpravcovia nezáhaľaju, práve naopak, čoho príkladom je aj menovaná dvojica vo veľkom kujúca pikle. Tentokrát dáme prednosť druhému menovanému, keďže tuner s pôvodom v Nemecku krátko pred oným veľtrhom vypúšťa do sveta ďalší extrém. Nie je tomu tak dávno, čo si Mansory zabezpečilo naozaj veľkú pozornosť upravenou S-kovou limuzínou a najnovšie sa hlási o slovo s obdobným modelom. Vo veci je konkrétne Mercedes-Benz S 63 AMG vo verzii Coupé, čo značí, že nekompromisný tuner sa pozrel na zúbky najluxusnejšiemu a najkrajšiemu kupé z Affalterbachu.

Mansory statočne polarizuje spoločnosť, za čo môžu predovšetkým ich exteriérové úpravy, no a inak tomu určite nebude ani teraz. Veď pacnúť na jedno z najelegantnejších vozidiel na scéne krídlo, aké veľakrát nenájdeme ani na pravých okruhových automobiloch, neocení s určitosťou široká masa ľudí. Kompetentní v tom ale majú jasno, ich úprava totiž v názve počíta s dodatkom Black Series, čo značí, že výsledkom má byť ultimátna verzia, ktorá sa má priblížiť zjavom ale aj výkonom tým najextrémnejším Mercedesom. Samozrejme, trojcípa hviezda vo svojom portfóliu BS-ko postavené na základoch triedy S nemá a ani tak neplánuje spraviť, preto ak máte o niečo podobné záujem, Mansory vám vie vyjsť v ústrety. To obnáša značne rozšírené blatníky, mohutnejšie nárazníky, prahy, nové firemné 22" disky Spider, rozmerný difúzor a prítomnosť spomínaného krídla. Zovňajšok okoreňuje množstvo nasávacich a odvetrávajúcich otvorov, no a pochopiteľne, keďže nejde o hocijakého úpravcu, všetky nadstavce a doplnky sú výrobené z uhlíkových vlákien. Prirátajte k tomu matný šedý kabát, zatmavené detaily vrátane líšť a zadných svetiel a z krásneho kupé sa stal strach naháňajúci pozdrav z pekla v štýle black on black. A pravdu povediac, na pomery Mansory nevyzerá až tak zle, aj keď noblesa pôvodného S Coupé tu už prítomná nie je.

S 63 AMG Coupé Black Edition? Mansory vám ho vyrobí s brutálnym bodykitom a 1000 koňmi!

To, na čo sa pozeráte, je ale len jedna strana mince. Tá druhá stojí na tom, čo beštia skrýva pod vskutku kontroverzným kabátom. Keďže ide o S 63-ku, v motorizácii ako takej máme jasno, a tak sa aj v tomto prípade bavíme o 5,5-litrovej V8-čke, ktorá štandardne ponúka 585 koní a 900 N.m, čo zďaleka nie je málo, skôr viac než dosť. Nebolo by to ale Mansory, keby malo na vec iný názor. Ak by ste si mysleli, že viac ako pravý mercedesácky mág, Brabus, už nedá nikto, mýlili ste sa. Takto upravené S-ko počíta s výkonom 735 kW / 1000 koní a krútiacim momentom obmedzeným na úrovni truckov, 1400 N.m! Pochopiteľne, toto už nie je otázka garážového chip tuningu, ale výsledok dôkladnej a kompletnej prestavby jednotlivých motorových časti v rámci vysoko-výkonného kitu M1000 - nové turbodúchadla, sanie, kompresor, ojnice, kľukový hriadeľ a mnoho ďalšieho, objem motora však ostal nezmenený. Rýchlostne parametre sú famózne. Z 0-100 km/h vystrelí tento medveď už za dychberúcich 3,2 sekundy, zatiaľ čo maximálna rýchlosť je z bezpečnostných dôvodov obmedzená na rovných 300 km/h. Ambiciózne srdce je ale v skutočnosti schopné atakovať podstatne vyššie hranice.Tým sa informácie zo strany Mansory končia, cenové relácie zatiaľ zverejnené neboli, viac sa isto dozvieme vo Frankfurte.

S 63 AMG Coupé Black Edition? Mansory vám ho vyrobí s brutálnym bodykitom a 1000 koňmi!
Domov
Zdieľať
Diskusia