Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júla 2015, 0:51
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Čile po penaltovom rozstrele zdolalo Argentínu, ktorá tak prichádza o ďalšiu veľkú trofej

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Čile a Argentína sa stretli vo finále Copa America po vyrovnanom turnaji. Trofej pre juhoamerického majstra si nakoniec po dramatickom súboji odnášajú domáci futbalisti.

Čile po penaltovom rozstrele zdolalo Argentínu, ktorá tak prichádza o ďalšiu veľkú trofej

Kolega marky vás dôkladne oboznámil so zápasom aj s turnajom ako takým, a tak sa bez zbytočných rečí pustíme do finále. To začalo vo vysokom tempe, presne tak, ako sa to pred úvodným hvizdom aj očakávalo. Chile hrozilo najmä držaním lopty a dravým Alexisom, no a Argentína zase zbierala lopty a skúšala to cez Messiho a Di Mariu. Ten sa však zranil, pravdepodobne si to odniesol zadný stehenný sval. V prvom polčase sme videli takmer všetko. Fauly, karty, tvrdú hru, pekný, technický a hlavne útočný futbal, taktizovanie, individuálne highlighty a sem-tam padla aj strela. Bohužiaľ, na gól to nestačilo a do šatní sa tak šlo za stavu 0:0.

Druhý polčas nebol vôbec atraktívnejší. Na bránu sa tuším poriadne ani nevystrelilo, hralo sa medzi šestnástkami, no a šance nie a nie prísť. Posledných 20 minút sa však už zintezívnilo a hralo sa z jednej na druhú stranu. Žiadna vyložená šanca ale neprišla, viac sa taktizovalo, ako to už za bezgólového stavu býva, no predĺženie mohol zrušiť ako žiadosť na byt práve Higuaín, ktorému nahrával Lavezzi do ostrého uhlu po skvelom prieniku Messiho. Bohužiaľ pre Argentínu, do brány to nešlo a nás tak čakalo predĺženie. Zase. V ňom nás čakali už maximálne unavení hráči, aj tak sme ale videli pár šancí a možností ukončiť zápas ešte pred penaltami. Nijaká z nich ale nebola premenená a tak nás čakal rozstrel.

V ňom vyhralo pravdepodobne lepšie mužstvo. Argentínu ťahal ako na Majstrovstvách sveta, tak aj na Cope Lionel Messi, ktorý bohužiaľ trpí nedostatkom dobrých spoluhráčov, ktorí by boli aspoň z polovice takí dobrí, ako on. Trpela rozohrávka, trpeli narážačky, trpela futbalová inteligencia a nakoniec to celé pravdepodobne padlo na Higuaínovi, ktorý pokašľal ako finále na MS, tak aj v Čile. Alexis Sánchez sa stal človekom, ktorý rozhodol o víťazstve Chile na domácej pôde štýlovým spôsobom. Čile gratulujeme a teraz už prajeme hráčom poriadny oddych. Sezóna bola veľmi náročná. 

Domov
Zdieľať
Diskusia