Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
25. marca 2015, 11:42
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Prvé slovenské 360-stupňové video prichádza priamo z malebných Tatier!

ZAUJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložiť Uložené

Tento pohľad vás doslova vtiahne do deja.

Po vzore ostatných spoločností sa aj YouTube rozhodol posunúť level. Pred niečo viac ako týždňom pribudla podpora pre 360 stupňové videá, ktorá by mala dať športovým či hudobným akciám úplne iný rozmer. Vďaka šiestim kamerám s ultra širokým uhlom záberu, ktoré sa starajú o snímanie reality po horizontálnej a vertikálnej osi a šikovnej postprodukcii si už dnes môžeme prezerať videá úplne iných rozmerov. Divák pritom nepotrebuje ani žiadnu špeciálnu techniku. Stačí buď používanie prehliadača Google Chrome, prípadne môžete využiť alternatívu v podobe Android aplikácie pre váš smartfón. 

Rovnakým spôsobom sa rozhodol zvečniť svoj zážitok z Tatranskej Lomnice autor, ktorý stojí aj za vznikom slovenskej Happy mánie, tiež v Tatrách. Tentokrát si máme možnosť pozrieť krátky zostrih z jarnej lyžovačky, ktorá ponúka nádherné pohľady na okolité štíty a výhľad zo Skalnatého plesa. Video s rozšírenou funkcionalitou nájdeš tu.

V ľavom hornom rohu sa nachádza "navigačný panel", ktorý vám umožní zmenu pohľadu. Pre dokonalý zážitok odporúčame video v kvalite 4K.

Domov
Zdieľať
Diskusia